”ŽELIM ŽIVOT”

Ana Rukavina (1977. − 2006.) je bila mlada žena koja je izgubila borbu s najtežim čovjekovim neprijateljem, bolešću. Da li je morala izgubiti tu bitku??? Vjerojatno ne!!!

Socijaldemokratski forum žena SDP-a GO Vinkovci, ovim putem želi upozoriti i naglasiti važnost upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, kako bi postali jedan od potencijalnih darovatelja koštane srži.

Akutna i kronična leukemija, maligni limfomi, aplastične anemije, nasljedne krvne bolesti i dr., sve su to bolesti koje se mogu izliječiti presađivanjem krvotvornih matičnih stanica (koštane srži).

Podudarnost davatelja s primateljem mora biti potpuna. Davatelj se najprije traži unutar obitelji.

Ako se takav davatelj ne može naći u obitelji, liječnici ga dalje traže u nacionalnom ili međunarodnim registrima dobrovoljnih davatelja koštane srži.

Upisati se može svaka zdrava osoba od 18-40 godina, a nakon popunjavanja pristupnice, uzeti će Vam se epruveta krvi za HLA tipizaciju. Ukoliko ste HLA podudarni sa oboljelima, kontaktirati će Vas iz Registra radi postupka doniranja krvotvornih matičnih stanica.

Dirljivim pismom, koje je uputila Ane Rukavina  pred samu smrt, željela je usmjeriti pozornost javnosti na nedostatak donora koštane srži i na potrebu osnivanja banke matičnih stanica iz pupkovine, što je i uspjela!

Ona je izgubila bitku s bolešću ali je svojim primjerom i žrtvom osigurala veliki broj pobjeda drugih ljudi.

Rečenica koju je ona izgovorila u najtežim trenucima svog života „Želim život!“ najbolje oslikava što je jedina želja svih oboljelih i njihovih obitelji.

Pitate li se, barem ponekad, možete li promijeniti ovaj svijet na bolje???

Svijet najvjerojatnije ne, ali ovim putem zasigurno možete nekome podariti ono najvrjednije, ŽIVOT!!!


2 comments to ”ŽELIM ŽIVOT”

  • Bob Rock

    “Nezadovoljan sam radom stranke u cjelini i smatram da će morati doći do velikoga, generalnog pročišćavanja u SDP-ovim redovima, čak onakvoga intenziteta i onakvih razmjera kao što je to bilo 1990. – kada je promijenjeno i samo ime stranke, iz SKH u SDP. Imam dojam da smo u znatnoj mjeri napustili stranački rad, edukaciju članstva, pa i nekakvu promišljenu kadrovsku politiku, koja bi se trebala voditi prije svega na temelju postignutih rezultata, a ne osobne percepcije. Mislim da u stranci ima, na svim razinama, previše karijerizma, previše brige za vlastitu promociju, a premalo za opći interes, što bi trebala biti osnovna svrha svake političke stranke. A pogotovu socijaldemokratske – te vrlo oštre i ozbiljne prigovore na račun vlastite stranke, ponajprije njezina vodstva, izgovorio je u jednome dahu riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u subotu, 5. travnja, u svojem uredu na Korzu. Sjedio sam nasuprot njemu i, iznenađen tom kratkom ali žestokom bujicom iskrenih riječi, prisjetio se našega razgovora na istome ovom mjestu potkraj rujna 2011., dva mjeseca uoči parlamentarnih izbora, na kojima će pobijediti SDP.” i moje razmišljanje kao bivšeg glasaća SDP-ea

  • lena08lena@gmail.com

    Ja kao ljevičarka želim izbore,i to odmah,jučer je moja mama dobila uvečan račun za vodu skoro 60 kuna .Dosta moji SDPeovi jest da ste moja stranka ali ovo je prelilo svaku čašu strpljenja.Sa Mirelom Holy i ostalim strankama ljevice bez Milanovića i sličnih političara možemo ponovo vladat Hrvatskom ,a i u Vinkovačkom SDPeu stvari ne štimaju baš najbolje, neko sposobniji na vagone bi Vinkovačkom HDZEu pronašao afera a VI samo šutite pa šutite DOSTA,DOSTA VIŠE NESPOSOBNOSTI .

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.