Vinkovčanka Gordana Kobac, nova potpredsjednica FM SDP-a Hrvatske

CV_photo_Gordana KobacProšlu subotu, 05. srpnja 2014. godine u Topuskom održana je IX. Izborna konvencija Foruma mladih SDP-a Hrvatske na kojoj je izabrano novo rukovodstvo koje će naredne dvije godine voditi Forum mladih SDP-a na državnoj razini.

Za predsjednika je izabran Nenad Livun (Zagreb), a za potpredsjednike Gordana Kobac (Vinkovci), Drago Tomašić (Velika Gorica) te Jure Zubčić (Zadar).

Gordana Kobac, inače magistra prava, članica Predsjedništva GO SDP-a Vinkovci i vijećnica u Gradskom vijeću grada Vinkovaca izabrana je za potpredsjednicu Foruma mladih s najvećim brojem glasova od kandidata za potpredsjednika. Time su Vinkovci dobili po prvi puta svog predstavnika u vodstvu državnog Foruma.

Veliko je ovo priznanje za našu mladu socijaldemokratkinju Gordanu, ali i Gradsku organizacija SDP-a Vinkovci. Ona ovim putem ima mogućnost sudjelovati u predlaganju i donošenju odluka koje se mogu reflektirati i na položaj mladih u gradu Vinkovcima i ne sumnjamo da će svoj trenutni položaj iskorisiti na najbolji mogući način za mlade kako Hrvatske tako i Vinkovaca.

Istaknula je da ključ uspjeha Foruma mladih vidi u osnaživanju svake pojedine organizacije i ulaganjem u svakog člana kroz edukacije i edukativne radionice. Posebnu pažnju u svom radu posvetit će radu lokalnih organizacija i zajedničkom angažmanu svih članova. Forum mladih kao najjači i najorganiziraniji politički podmladak mora igrati važnu ulogu u kreiranju politike za mlade i odgovorno sudjelovati u raspravi po pitanju svih bitnih tema kako za mlade tako i društvo općenito.

Iako je održana Konvencija u medijima odjeknula kao pobuna forumaša protiv trenutnog vodstva SDP-a i nova podjela u redovima SDP-a, ističe da to nije tako. Konvencija je festival demokracije, kao što je i ova bila. Članovi su na potpuno demokratski način izabrali novo vodstvo, nove ljude u koje imaju povjerenje da će uspješno voditi Forum mladih naredne dvije godine i odvesti ga u nove pobjede. U konačnosti, boravak forumaša u Topuskom je završio zajedničkim druženjem i odmorom nakon cjelodnevnog rada.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.