Vinkovački umirovljenici zakinuti za Uskrsnice 287.600 kn!!

Hrvatska  stranka umirovljenika oštro prosvjeduje povodom ogluhe gradonačelnika grada Vinkovaca dr. Mladena Karlića glede zahtjeva ove stranke da se umirovljenicima isplati iznos od 100 kn uskrsnice iz „osiguranih proračunskih sredstava“.Nas umirovljenike i druge naše sugrađane u stanju socijalne potrebe, gazi život poput parnog valjka i istače posljednju kap nade koju držimo u sebi. Jučer je bila Cvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje. Ušli smo u Veliki tjedan kad vjernici živo proživljavaju muke našeg Gospodina, a Vaša gradska uprava počinje dijeliti uskrsnice onima najsiromašnijim umirovljenicima, od slova A pa nadalje, do Velikog petka; polovinu od ukupno osiguranih sredstava.

I dok će neki provesti tjedan u molitvi i postu, neki će posljednju kunu odvojiti da barem malo obogate trpezu, a većina nas će i nadalje ovisiti o Vašim lošim vijestima. Koliko god htjeli izbjeći lošu vijest ona je poput sjene koja prati naše živote i guši bez milosti kad god se dočepamo malo zraka. Valjda je to život. Sveo se na politčare i “društvenu elitu” i s druge strane na građane koji zadovoljavaju apetite vladajućih. I to ne samo našom mukom, već i našim novcem.

Upitali smo Vas javno, gospodine gradonačelniče 18. ožujka ove godine,  gdje je preostalih 287.600. – kn za uskrsnice umirovljenicima. Niti Vi, a niti stranačke vrhuške Stranke umirovljenika (SU) i Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) koje bi po samom svome nazivu trebale skrbiti o onima od kojih žive ili očekuju izborne glasove, nisu nam odgovorili. Na Gradonačelnikovu izjavu da će preostati dio sredstava (287.600 kn) podijeliti za Božić, ističemo da su ova sredstva iz proračuna grada Vinkovaca izrijekom namjenska za «Uskrsnice» za umirovljenike,te se ne mogu koristiti za nikakve druge svrhe,te pitamo Gradonačelnika drugo pitanje; kako je siguran da će biti na vlasti još jedan mandat i onda dijeliti «Uskrsnicu» za Božić!!

Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) upozorava umirovljenike Vinkovaca da su im Gradonačelnik i gradske vlasti protupravno uskratile isplatu  287.600 kn!

Pa, sretan Vam Uskrs, gospodo! Nadamo se da će vam svoj „blagoslov“ umirovljenička populacija udijeliti na izborima u nedjelju, 19. svibnja ove godine, kako ste zaslužili!

Vinkovci, 27.ožujak, 2013. godine

Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika
Predsjednik GO HSU Vinkovci
Marinko Lukenda


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.