Važnost Europskog tjedna kretanja za grad Vinkovce

IMG_20150905_105345Dana 05. rujna 2015. godine održana je radionica pod nazivom „Važnost Europskog tjedna kretanja za grad Vinkovci“, u organizaciji Savjeta za ekologiju i održivi razvoj (SEKOR) i Foruma mladih (FM) SDP-a Vinkovci.

Savjet za ekologiju i održivi razvoj (SEKOR) zajedno s Forumom mladih SDP-a Vinkovci već treću godinu zaredom u Vinkovcima obilježava Europski tjedan kretanja (European mobility week), aktivnost koja promovira kretanje i zdrav život svakog pojedinca, a koja je u skladu s „Akcijskim planom za urbanu mobilnost“ podržanim od Europske komisije.

Ove godine organizirana je radionica pod nazivom „Važnost Europskog tjedna kretanja za grad Vinkovci“. Radionica je održana 05. rujna 2015. godine u Velikoj gradskoj vijećnici u Vinkovcima s početkom u 10,30 sati. Predavač na radionici je bio mr.sc. Damir Rimac, dipl.ing, saborski zastupnik, član Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskog sabora te vijećnik u Gradskom vijeću Grada Vinkovaca. Prezentaciju dostavljamo kao prilog priopćenju.

Poziv na radionicu upućen je registriranim udrugama u Vinkovcima koji se bave navedenom problematikom te Gradonačelniku, Mladenu Karlić, dr.med., Predsjednici Gradskog vijeća, Kati Krešić, dr.med., Pročelniku Upravnog odjela za kulturu i turizam, dr.sc. Mariu Banožić, dipl.oec., Pročelniku Upravnog odjela za kulturu i turizam, Viktoru Lukačević, prof., direktorici Turističke zajednice Vinkovci, Martini Matković, dipl.oec, kao i građanima grada Vinkovaca putem facebook eventa.IMG_20150905_142009

Radionica se pokazala iznimno zanimljivom te je aktivno sudjelovalo u raspravi i radionici preko 30tak sudionika. Sa zadovoljstvom možemo istaknuti da je na ovoj radionici uspostavljena i suradnja sa udrugama čiji predstavnici su se odazvale pozivu, a to su: Udruga biciklista „Kotur“ iz Vinkovaca, Biciklistička udruga „Grac“ iz Cerne i Planinarski savez Vukovarsko-srijemske županije – biciklistička sekcija.

Ova radionica predstavlja prvi dio obilježavanja Europskog tjedna kretanja u organizaciji SEKOR-a i FM-a te je ujedno najavljen i drugi dio, a to je biciklijada kroz Vinkovce koja će se održati 19. rujna 2015. godine. Ovom prilikom je upućen poziv svim građanima da nam se pridruže kako bismo na ovaj način potaknuli što veći broj građana na aktivno kretanje i zdrav život te doprinijeli turističkoj promociji našeg Grada.

Prezentaciju s radionice možete pogledati ovdje.


1 comment to Važnost Europskog tjedna kretanja za grad Vinkovce

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.