Ulica Dirov brijeg – sramota Grada Vinkovaca

Iako je Ulica Dirov brijeg jedna od manjih ulica u Vinkovcima (V. MO), ima povijest dužu od 60 godina. U njoj je svega pet kuća u kojima žive samo umirovljenici. Kroz nju se može stići od Bosuta do Novog sela. Tim se putem koriste i novoselski učenici koji pohađaju škole na Kanovcima i u Lenijama. Također se tom ulicom ide i prema Gradskom groblju, kao i do gradskog kupališta – Banja.

Sve ovo je jedva moguće kad je suho vrijeme, ali kada pada kiša, ulica se pretvori u blatnjavi put prekriven kraterima punim vode, od čega se cesta i ne vidi, tako da onaj tko njome prolazi ne zna koliko su duboke rupe i hoće li ugazi u njih ili slomiti gležanj ili kuk.

Pješačka staza s jedne strane ulice ne postoji. Cesta i ono malo asfalta na početku ulice je ispucalo i u komadima. U ulici se ništa nije godinama saniralo. Za ovakvu devastaciju djelomično su krivi i kamioni koji voze do Bosinog skladišta koje je smješteno u prostor ugašene firme Vintex.

Najmanje unazad osam godina stanovnici Dirove ulice mole da se nešto poduzme, ali mi se čini kako je aktualna logika: „Nije nas briga, vi ćete nas ionako plaćati, zašto bismo nešto radili.“ ili „Ja tu ne prolazim, mene se ne tiče.“

Pitam se, jesmo li sposobni nešto u Gradu riješiti – iz poštovanja prema našim staračkim obiteljima koje tamo žive – našim i tuđim roditeljima, a i našoj mladosti kojoj je to najbliži put prema srednjim školama.

Do kada nećemo imati sluha?

Dobila sam iz Gradske uprave na pitanje „Je li u planu renoviranje ulice Dirov brijeg ove ili sljedeće godine?“ odgovor „Ne, ali smo upoznati sa situacijom.“

Gospodo iz Gradske uprave – to nije dovoljno!

Molim konkretan odgovor, jasno i glasno, kada će se nešto poduzeti – u najmanju ruku, pokrpati rupe u cesti?

 

 

 

 

 

Vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću Vinkovaca

Dr. Marija Bekavac


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.