Trendovi na tržištu rada i mjere aktivne politike zapošljavanja

28-02Forum žena GO SDP-a Vinkovci organizirao je tribinu ”Trendovi na tržištu rada i mjere aktivne politike zapošljavanja” koja se održala u petak 28. 02. 2014. godine s početkom u 17.00 sati u velikoj Gradskoj vijećnici. Gošća tribine bila je pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava dipl. politolog Tatjana Dalić. Tribinu je, pozdravivši nazočne članove i goste, otvorila predsjednica Foruma žena GO SDP Vinkovci dipl. iur. Martina Levaković Banović, koja je uvodnu riječ predala predstojniku HZZ Područne službe Vinkovci dipl. oec. Mariju Paljušaju. Govoreći o mjerama koje HZZ provodi kako bi se smanjila nezaposlenost i povećala radna sposobnost nezaposlenih, Paljušaj je između ostalih istaknuo aktivne projekte iz IPA programa koje se provode, povećanje zaposlenosti kroz javne radove, kao i pakete  mjera za zapošljavanje mladih, mjere zapošljavanja žena, osobe s invaliditetom, za starije osobe, dugotrajno nezaposlene, za poslodavce u teškoćama, kao i olakšicama koje ostvaruju poslodavci pri zapošljavanju gore navedenih nezaposlenih osoba.

Pomoćnica ministra Tatjana Dalić detaljnije je objasnila svaku mjeru aktivne politike zapošljavanja koje Ministarstvo provodi. Poseban naglasak je stavila na mjere koje uključuju potpore za zapošljavanje žena i mladih kao i programe usavršavanja i osposobljavanja istih. Raste i broj korisnika mjera, naglasila je, a najveći se porast odnosi na potpore za samozapošljavanje. Najviše se razvija djelatnost informatike i komunikacija gdje je vidljiv porast zapošljavanja, kao rezultat povećanog samozapošljavanja i zapošljavanja osoba koje se služe informatičkom tehnologijom. Na kraju svog izlaganja Tatjana Dalić je istaknula kako smo mi regija s iznimnim potencijalom i svestranošću radnika, te trebamo skupiti odvažnosti i krenuti u samostalno poduzetništvo, osnažiti ideje za samozapošljavanjem i iskoristi mjere i pomoć koju pruža Ministarstvo i HZZ.

Nakon izlaganja Tatjane Dalić otvorena je rasprava u koju su bili uključeni prisutni članovi, a saborski zastupnik i predsjednik GO SDP Vinkovci mr. sc. Damir Rimac istaknuo je važnost cjeloživotnog učenja, te kako stjecanje novih znanja i vještina pored redovno završenog školovanja bitno utječe na porast zaposlenosti.


2 comments to Trendovi na tržištu rada i mjere aktivne politike zapošljavanja

  • Alan Ford i Bob Rock

    Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!”

  • elina 199

    Koja je razlika izmedju politicara i lopova?Razlika je samo u tome sto smo prvog izabrali mi, a dok drugi je izabrao nas.Ovo se ne odnosi na SDpe!!!!

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.