Teror nad građanima se nastavlja

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca HDZ zajedno sa svojim partnerima iz HSP-a, HSS-a i HSLS-a, donio je odluku o poskupljenju grijanja u narednoj sezoni i to za nevjerovatnih 32 %. Nakon  nedavnog poskupljenja vrtića ovo je novi udar na standard građana.

Nama u SDP-u, apsolutno je neprihvatljivo podizanje cijena gradskih servisa, posebno u doba recesije. Ovo je samo još jedan pokazatelj nevjerovatne bešćutnosti aktualne vlasti prema građanima. S jedne strane imamo situaciju da grad redovito subevncionira gubitaše, a sa druge strane taj teret prevaljuje na građane. Praktično riječ je o dodatnom oporezivanju građana. Upravo zbog toga vijećnici SDP-a snažno su bili protiv takvih odluka.

 Jedini razlog za takve odluke je neodgovorno i katastrofalno vođenje grada Vinkovaca i gradskih tvrtki. Nažalost gradski proračun je prazan i Vinkovci više nisu u stanju redovito servisirati svoje obveze.

Također, na sjednici jedna od točaka dnevnog reda bilo je i poslovanje Vinkovačke televizije, koja je nalazi pred stečajem zbog dugova većih od 10 milijna kuna, isključivo zbog neodgovornosti i pretvaranja javnog servisa u stranačku televiziju. Ali za tvrtku kao što je VTV, gradonačelnik i  njegovi koalicijski partneri uspjevaju naći 650.000 kn za dotiranje, smanjujući sredstva za obrazovanje i socijalne programe. Slična je situacija i sa Vinkovačkim novostima.

Kao izabrani predstavnik građana g. Karlić nije poduzeo niti jedan korak prema upravama tih poduzeća kako bi se situacija preokrenula, već su nagrađeni velikim plaćama i brojnim benificijama. Da ne bi bilo zabune, opet je to sve na teret garađana.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.