Tematska sjednica Gradskog odbora SDP-a Vinkovci o radu Vijeća mjesnih odbora

Prije  više od godinu dana provedeni su izbori za Vijeća mjesnih odbora grada Vinkovaca.  Gradska organizacija SDP-a ostvarila je odličan rezultat ostvarivši 26 vijećničkih mandata i još 15-ak u koaliciji sa HNS-om i HSU-om. Od 12, u dva  mjesna odbora SDP ima vlast i to u 3.  „Centar“  i 9. „Zagrebački blok“. Tijekom proteklog razdoblja primjećeni su brojni problemi u radu svih mjesnih odbora. O tome je u subotu 7. srpnja na tematskoj sjednici raspravljao Gradski odbor vinkovačkog SDP-a, na kojem su predstavnici mjesnih odbora izvjestili o dosadašnjem radu i uočenim problemima.

Predsjednik GO SDP-a Vinkovci i saborski zastupnik Damir Rimac o tome je rekao:

Brojni su problemi u radu mjesne samouprave, a primjećujem da je gradonačelniku dr. Karliću u interesu da mjesna samouprava nikada ne saživi kako je to propisano zakonom i drugim aktima, jer kada bi se to dogodilo građani bi se imali gdje obratiti i rješiti svoje probleme. Nažalost, vijećnici SDP-a u Vijećima mjesnih odbora pokušavaju svojim inicijativama potaknuti rješavanje problema naših građana kod viših instanci, no, gradonačelnik i nadležne gradske službe opstruiraju njihov rad, poglavito što se tiče otvaranja žiro-računa i OIB-a, kako bi mjesni odbori mogli funkcionirati kao pravne osobe, a kako su zakonima i propisima definirani.

Na sjednici je bilo govora i o radu Mjesnih ogranaka SDP-a.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.