Svečano potpisan koalicijski sporazum SDP-a i HSU-a

U ponedjeljak, 28. siječnja 2013.godine, u prostorijama GO SDP-a Vinkovci, svečano je potpisan koalicijski sporazum gradske organizacije SDP-a i HSU-a. Potpisivanju ovog sporazuma nazočili su članovi užeg vodstva ovih dvaju stranaka.

Okupljenima su se u kratkim govorima obratili predsjednik vinkovačkog SDP-a i kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, Damir Rimac i predsjednik HSU-a Vinkovci te kandidat za zamjenika gradonačelnika, Marinko Lukenda.

 Ovom prilikom Rimac je istaknuo: „Potpisivanje koalicijskog sporazuma između SDP-a i HSU-a je još jedan, vrlo važan korak novoga smjera za grad Vinkovce.  Naša zajednička vizija je da Vinkovci budu jedan moderan, urban i napredan grad. Želimo Vinkovce po mjeri svih stanovnika, a ne po mjeri privilegirane manjine, kao što je sada slučaj. Naš cilj  jeste omogućiti svim stanovnicima, ali zaista svima da se osjećaju uključeno u društvena zbivanja i da u svakom trenutku znaju da grad brine za njih. To je stvarno i moguće, samo je potrebno jako puno energije, volje i rada, a to je ono što su SDP i ova koalicija spremni ponuditi građanima. Ovim sporazumom želimo potvrditi kako su nam umirovljenici pri samom vrhu prioriteta, naravno pored razvoja gospodarstva.“

U sklopu potpisivanja sporazuma koji je nastavak dobre politike na parlamentarnoj razini, bilo je govora i o programu politike prema građanima treće životne dobi u razdoblju 2013.-2017., o čemu je nešto više rekao Marinko Lukenda. On kao najvažniji cilj svoje stranke vidi poboljšanje uvjeta života za umirovljenike i općenito ljude starije životne dobi.

 Tom prilikom naglasio je i sljedeće: „Jako nas raduje što je takva nastojanja prepoznao i SDP, tako da je potpisivanje ove koalicije samo dodatno učvršćivanje zajedničkih razmišljanja i nastojanja. U skladu s time, osmislili smo cijelovit program brige o umirovljenicima. Najvažniji projekt jeste osnivanje gradskog ureda za brigu o osobama treće životne dobe. U sklopu tog ureda djelovao bi klub i savjetovalište za osobe treće životne dobi, gdje bi se provodile aktivnosti kao što su druženja, praćenje dnevnog tiska, radijskih i TV emisija i sl., pružanje besplatnih zdravstvenih, pravnih i psiholoških savjeta, pružanje pomoći i njege u kući za one kojima je to potrebno, odlazak po namirnice, odlazak liječniku, pripremanje toplih obroka itd…Također, u sklopu našeg programa želimo pokrenuti i pilot projekt Sveučilišta za treću životnu dob. Osmislili smo još mnogo manjih projekata i inicijativa, koji ćemo uskoro predstaviti u sklopu cjelovitog programa. Međutim ono što želim reći – značajna sredstva i energiju uložit ćemo u poticanje i provedbu svih aktivnosti koje omogućuju starijim osobama da što aktivnije sudjeluju u društvenom životu.“

Na kraju svog obraćanja, Rimac je istaknuo kako je u proračun za ovu godinu uvrštena uskrsnica za umirovljenike, a ono što nakon izbora žele ispraviti jeste uvrstiti u proračun i božićnicu.  Tim mladih snaga punih energije i tim starijih, mudrijih građana koji stoje iza ovih programa Rimac vidi kao ključan faktor uspješnosti njihove zajedničke politike.


5 comments to Svečano potpisan koalicijski sporazum SDP-a i HSU-a

 • Gogyvk

  Napokon da je i Vladajučoj stranci došlo u glavu da koaliraju sa umirovljenicima i pokrenu grad Vinkovce na noge radom a ne kao dosadašnja vlast ne radeći ništa i trošeći proračunska sredstva grada na gluposti. Umirovljenici su ti koji su stvarali grad kakoga mi poznajemo do prije rata. Vinkovci su bili jedno od naj uglednijih središta veza sa Europom, protokom roba, putnika i jakim gospodarstvom. SDP kao ravnopravni saveznik sa HSU-om može ponovno vratiti ugled “Starih Vinkovaca” i ojačati poziciju ne samo u Slavoniji već i dalje radom i zalaganjem umirovljenika kojih nije mali broj na našemu području konačno ih prihvatiti kao punopravne članove vlasti a ne prema potrebi kao dosadašnja vlast…

 • Žekac

  Čestitke na potpisanom sporazumu. Veliki pozdrav suborcu i dragovoljcu Lukendi iskreno se nadajući da će ujediniti branitelje ovoga grada. Imate punu podršku u radu od Udruge Dragovoljaca…

 • stjepan pamic

  Cestitke SDP-u sto je spoznao da uz svoje znanje iskoristi veliki potencijal mudrosti Vinkovackih umirovljenika.Medju umirovljenicima koji su u radnoj mirovini ntreba podcijeniti potencijal umirovljenih dragovoljaca domovinskog rata koji ce ovim putem sigurno doci do izrazaja.Iskreno se nadam da Vi necete gaziti svoja obecanja kao ova sadasnja vlast.Uglavnom,ako maknete sa dva prsta vec cete uciniti puno za umirovljenike koje je Karlic totalno marginalizirao.SAMO NAPRIJED!!

 • valy

  SVAKO OSVJEŽENJE I PROMJENA VLASTI JE DOBRODOŠLA SVAGDJE PA I KOD NAS U VINKOVCIMA ,ALI BOJIM SE DA “VINKOVČANI” NEĆE PREPOZNAT OVU KOALICIJU I DA ĆEMO IMATI NAJDUGOVJEČNIJU VLAST I DALJE,ILI SE VARAM, ŽIVI BILI PA VIDJELI!

 • vinkovcanka

  Jel moguće da u SDP-u Vinkovci ima tako malo ženskog političkog kadra?!

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.