Sloboda iseljava, mržnja ostaje

Neprimjereni sadržaj i poziv na širenje mržnje

zgradaHrvatska je od 1. srpnja 2013. članica Europske unije, čime su i Vinkovci dio iste europske obitelji. Temeljna načela EU-a su sloboda, demokracija, poštivanje ljudskih prava i civilne slobode, te vladavina zakona. U potpunosti podržavamo ta načela i slobodu govora, no ni pod koju cijenu ne podržavamo govor mržnje koji je očit ovim vandalskim činom. Napominjemo i da su prekršeni članci 14. i 15.  Ustava RH i nije nam jasno zbog čega se ovakve stvari događaju u Vinkovcima?! Žao nam je maloumnog čovjeka koji se doveo  u situaciju da napravi ovu grozotu, jer ne zna što radi. Ovim činom pokazuje svoju podršku oduzimanju sloboda, segregaciji, totalitarizmu i fašizmu. Pojedinac ili grupa koji su odgovorni za ovo  djelo pokazuju Vinkovce u jako lošem svijetlu, kao mjesto gdje se podržava ugnjetavanje i oduzimanje temeljnih sloboda na kojima se bazira današnje moderno proeuropsko društvo.

svastikaSDP Vinkovci politički snažno osuđuje ovaj prosti čin, no nadasve žali pojedince odgovorne za ovo i predlaže da se isti educiraju prvotno o značenju simbola koje su nacrtali te njihovom povijesnom “doprinosu”. Isto tako očekujemo i da se službena politika grada Vinkovaca na čelu s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem oglasi te da osudi ovakvo ponašanje u našem Gradu koje nije ništa drugo nego sijanje mržnje i raspirivanje osjećaja nesigurnosti posebice kod nacionalnih manjina Za kraj ostaje nam da još jednom izrazimo zgražanje nad grafitnim porukama te da zaključimo da “sloboda iseljava, a mržnja ostaje i raste u Vinkovcima”.

1 comment to Sloboda iseljava, mržnja ostaje

  • SF-SN

    Pitajte “Demokraciju” oni znaju odgovor zašto je zgrada sdpe išarana sa “domoljubnim parolama”

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.