Sloboda iseljava, mržnja ostaje

Neprimjereni sadržaj i poziv na širenje mržnje

zgradaHrvatska je od 1. srpnja 2013. članica Europske unije, čime su i Vinkovci dio iste europske obitelji. Temeljna načela EU-a su sloboda, demokracija, poštivanje ljudskih prava i civilne slobode, te vladavina zakona. U potpunosti podržavamo ta načela i slobodu govora, no ni pod koju cijenu ne podržavamo govor mržnje koji je očit ovim vandalskim činom. Napominjemo i da su prekršeni članci 14. i 15.  Ustava RH i nije nam jasno zbog čega se ovakve stvari događaju u Vinkovcima?! Žao nam je maloumnog čovjeka koji se doveo  u situaciju da napravi ovu grozotu, jer ne zna što radi. Ovim činom pokazuje svoju podršku oduzimanju sloboda, segregaciji, totalitarizmu i fašizmu. Pojedinac ili grupa koji su odgovorni za ovo  djelo pokazuju Vinkovce u jako lošem svijetlu, kao mjesto gdje se podržava ugnjetavanje i oduzimanje temeljnih sloboda na kojima se bazira današnje moderno proeuropsko društvo.

svastikaSDP Vinkovci politički snažno osuđuje ovaj prosti čin, no nadasve žali pojedince odgovorne za ovo i predlaže da se isti educiraju prvotno o značenju simbola koje su nacrtali te njihovom povijesnom “doprinosu”. Isto tako očekujemo i da se službena politika grada Vinkovaca na čelu s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem oglasi te da osudi ovakvo ponašanje u našem Gradu koje nije ništa drugo nego sijanje mržnje i raspirivanje osjećaja nesigurnosti posebice kod nacionalnih manjina Za kraj ostaje nam da još jednom izrazimo zgražanje nad grafitnim porukama te da zaključimo da “sloboda iseljava, a mržnja ostaje i raste u Vinkovcima”.

1 comment to Sloboda iseljava, mržnja ostaje

• SF-SN

Pitajte “Demokraciju” oni znaju odgovor zašto je zgrada sdpe išarana sa “domoljubnim parolama”