Sjednica Gradskog vijeća

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, jedna od točaka dnevnog reda trebala je biti i rasprava o financijskom poslovanju Vinkovačke televizije. Budući je  na početku sjednice navedena točka skinuta s dnevnoga reda, uz snažno protivljenje oporbe, nama u SDP-u i ostalim oporbenim vijećnicima nije preostalo ništa drugo nego napustiti sjednicu.

Naime, potpuno je neprihvatljivo da vladajuća većina odbija raspravu o katastrofalno lošem poslovanju lokalne televizije i na taj način odgađa potrebne  mjere za spas tog poduzeća. Stav je SDP-a da bi se Gradsko vijeće trebalo ponašati pažnjom dobrog gospodara, a ne kao što je sada slučaj, kao neodgovorni rasipnik, svjesno dopuštajući da se gubitci i dalje povećavaju.

Ovim putem postavljamo pitanje gradskoj vlasti hoće li saniranje nagomilanih gubitaka pasti na teret poreznih obveznika, odnosno naših sugrađana? Problem je utoliko veći, jer se punjenje gradskog proračuna odvija ispod svih očekivanja!. Drugim riječima, da bi se sanirali dugovi potrebno je prenamijeniti sredstva u već ionako praznom proračunu.

Nažalost, grad Vinkovci ovoga trenutak su u nezavidnoj gospodarskoj situaciji, od neprekidnog rasta nezaposlenosti, preko smanjenja proračunskih prihoda, do neodgovornog ponašanja pojedinih tvrtki u gradskom vlasništvu. Isto tako, nema ni najmanjih znakova promjene smjera djelovanja i gospodarskog oporavka.

Paralelno s tim, svi pokušaji i prijedlozi SDP-a u smjeru rješenja za izlazak iz navedene situacije, glatko se odbijaju.

Sve navedeno dovest će do još većeg urušavanja gospodarskih, kulturnih, socijalnih i drugih kapaciteta u našem gradu i ostaviti Vinkovce na samom dnu ljestvice gradova u Republici Hrvatskoj.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.