SDP Vinkovcima prijeti kaznenom prijavom

Na sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca velika rasprava vodila se oko kupnje građevinskog zemljišta u Mirkovcima. Riječ je o oranici u Ulici hrvatskih branitelja veličine 35.385 četvornih metara. Navedenu nekretninu privatni vlasnici su ponudili po cijeni od 52,50 kuna po četvornom metru, pa je ukupna cijena 1,857.712,50 kuna, s mogućnošću obročne otplate. Unatoč oštrom protivljenju SDP-a (vijećnici vladajuće koalicije HSLS-a su bili suzdržani, a vijećnici HSS su napustili vijećnicu), prijedlog ove odluke je prošao većinom glasova. Grad Vinkovci će iznos kupoprodajne cijene prodavateljima isplatiti u tri jednaka obroka, svaki u iznosu od 619.237,50 kuna, a obroci će se isplaćivati u sljedeće tri godine.

“Prema procjeni stalnog sudskog vještaka za graditeljstvo Ivana Jukića, procijenjena jedinična vrijednost zemljišta je 75 kuna po četvornom metru. Neslužbeno imamo informaciju da je otkup zemlje na dionici gdje prolazi vinkovačka obilaznica iznosio 26 kuna po četvornom metru. Grad pak prihvaća cijenu od 52,50 kuna, stoga se oštro protivimo toj kupnji u trenutku kad je ionako teško puniti gradski proračun“,  istaknuo je Mate Vukušić u ime SDP-ovog kluba vijećnika dodavši kako je ponuda prema gradu cjenovno neprihvatljiva.

“Nije nam jasno kako je ova ponuda uopće uvrštena u materijal sjednice Gradskog vijeća. Prema ovome ispada da svatko Gradu može ponuditi zemljište na prodaju i da se to uvijek može razmatrati na Vijeću”, pita se Vukušić.

S druge strane, gradonačelniku Vinkovaca, dr. Mladenu Karliću ništa u ovoj Odluci ne bi trebalo biti sporno, jer je riječ o kupnji zemljišta čija će cijena ulaskom RH u EU znatno porasti, a grad bi mogao profitirati prodajom placeva. Također dodaje kako je riječ o povoljnoj cijeni, a s obzirom na to da je riječ o prigradskom naselju Prišinci, nije isključena mogućnost izgradnje škole ili vrtića.

“Klub vijećnika SDP-a podnijet će kaznenu prijavu državnom odvjetništvu jer smatramo da je uz nepovoljnu cijenu i nepovoljan trenutak za kupnju i ovoliko veliku investiciju”, zaključio je Vukušić, dodavši kako je cijela kupnja ove oranice za koju će grad dodatno još izdvojiti sredstva za parcelizaciju koja će opteretiti proračun grada, zapravo drugi slučaj “Planinska”, te da Grad na ovaj način sklapa ugovor za prodaju zemlje po znatno većoj cijeni od tržišne.

“Mi iz SDP-a poučeni iskustvom iz sličnih slučajeva i sudskih procesa pribojavamo se da će taj višak sredstava završiti u nečijoj stranačkoj blagajni”, zaključuje Vukušić.

Izvor: Glas Slavonije


4 comments to SDP Vinkovcima prijeti kaznenom prijavom

 • valy

  Udrite po njima, ali ne pišite to samo na vašem portalu jer ga svejedno niko ne čita idite u javne medije vrijeme je da ih neko pošalje bez povratne karte!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • pipo

  Tako planiraju financirati kampanju za lokalne izbore.Opet će građani financirati HDZ-ove kampanje u Vinkovcima.Dokle i kad će više toj gramzivoj HDZ-ovoj vlasti doći kraj.

 • pipo

  Valy članak je objavljen u Glasu slavonije jer je očita blokada medija u Vinkovcima.

 • valy

  Ako je ovo nelegalno kako se piše što radi državno odvjetništo??? što policija i ostale institucije pa pobogu pa VI ste na vlasti!!! zanima me kako je završio slučaj VODOPRIVREDE o tome se nepiše???

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.