SDP Vinkovci obilježio Dan antifašističke borbe

Danas je Gradska organizacija SDP-a Vinkovci polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomenika poginulim borcima narodno-oslobodilačke borbe na Gradskom groblju u Vinkovcima obilježila Dan antifašističke borbe. Tom je prilikom predsjednik SDP-a Vinkovaca Davor Benić istaknuo kako je žalosno što umjesto da ovakve obljetnice budu obilježene dostojanstvenim sjećanjem na partizane Hrvatske koji su zajedno s borcima iz drugih republika bivše Jugoslavije oslobodili hrvatski narod od fašizma i postavili ga na stranu pobjednika Drugog svjetskog rata, kao i iscrtali granice Republike Hrvatske u kojima i sada živimo, moramo svjedočiti suludim izjavama na Hrvatskoj televiziji, gdje se u emisiji „Zločini komunizma u Hrvatskoj“, njemački vojnici prikazuju kao izletnici koji su došli u Hrvatsku brati cvijeće i njih napadaju zločesti partizanski banditi. I uz to još neki bezveznjak, „mladi stručnjak“ s nekog opskurnog fakulteta, proziva za ratni zločin partizanske komandante jer su u bitci na Sutjesci ubili dva zarobljena njemačka vojnika, kao da tamo Nijemci, ustaše i četnici nisu pobili 1.200 zarobljenih partizanskih ranjenika i 350 bolničarki.

U ova siva vremena sve glasnijeg žalovanja za poraženim ideologijama i zločinačkim tvorevinama sjećanje na hrabre borce Drugog svjetskog rata svima treba biti podsjetnik kako se časno i hrabro izabiru prave strane u ratu.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.