SDP u Vinkovcima oštro protiv poskupljenja grijanja

Kako je objavljeno u NN  01.03.2013., došlo je do još jednog poskupljenja grijanja u Vinkovcima. Riječ je o drugom poskupljenju unazad godinu i pol i sada cijene rastu za gotovo 20 %. Ovo čini Vinkovce jednim od najskupljih gradova po cijeni grijanja.

Gradska organizacija SDP-a suprotstavlja se ovom povećanju jer se ono moglo izbjeći. Najtragičnije je jer nikome iz GTG-a i gradonačelniku jednostavno nije stalo. Naime, problem GTG-a, već je četvrti puta u posljednjih godinu dana tema na gradskom vijeću i za njega se ne nalazi rješenje.

Situacija se sada takva da je GTG u predstečajnoj nagodbi i prijeti mu stečaj, a za sobom može povući i PIS, jer je tom poduzeću dužan nekoliko milijuna kuna.

Zašto je do toga došlo? Razloga je nekoliko:

 • Iznimno loša uprava poduzeća
 • Netransparentno poslovanje i ogromni troškovi osoblja i drugi
 • Zastarjela i neodržavana infrastruktura
 • Skupi energenti

Jedino rješenje koje gradonačelnik nalazi je prevaljivanje svih tih troškova na teret građana.

Kao što se može vidjeti iz dopisa HERA-e, oni ne priznaju tolike troškove za osoblje, materijalne troškove i ostale troškove poslovanja, koji su precijenjeni za pola milijuna kuna.

Dakle, jasno je kako nema dobre volje od strane gradonačelnika da se ovaj problem riješi.

S druge strane, rješenje je vrlo jednostavno:

 • Restrukturirati poslovanje poduzeća i smanjiti troškove
 • Investirati u obnovu infrastrukture
 • Koristiti jeftinije energente (plin, drvenu sječku i sl.)

Na ovaj način moguće je izbjeći poskupljenje, pa čak i sniziti cijenu grijanja.

Vrijeme je da se takvoj neodgovornosti stane na kraj, jer svaki građanin je bitan.


5 comments to SDP u Vinkovcima oštro protiv poskupljenja grijanja

 • U zadnjih godinu dana GTG je povećao cijenu grijanja za cca. 60 %.

 • U zadnjih godinu dana GTG je povećao cijenu grijanja za cca. 60 %.

 • pipo

  Napokon da neko spomene i pokuša se boriti za naše probleme. Samo naprijed i smjenite ovu neodgovornu HDZ-ovu vlast u Vinkovcima.

 • valy

  A ŠTO JE SA PLINOM KOJI JE POSKUPIO TRIDESETAK POSTO NA NIVOU DRŽAVE ,A STRUJA ? ŽELJEZNICU SMO ZABORAVILI, MENI JE ZBOG TOGA PLAĆA MANJA I DO OSAMSTOTINA KUNA , KOLIKO DOĐE GRIJANJE STANA OD PEDESET KVADRATA A KOLIKO ISTOG PROSTORA U KUĆI RAZLIKA JE I DO TRISTOTINE KUNA, A ŠTO SE TIČE VLADAVINE HDZ-EA SMJENIT GA MOGU SAMO GRAĐANI VINKOVACA KOJI SU JEDNAKO NEZADOVOLJNI I SDP-EOM I HDZ-EOM, A POBIJEDIT ĆE ONI KOJI SU MANJE NEZADOVOLJNI, JA NEĆU ZABORAVIT DA SDP-E NIJE UČINIO NIŠTA U VEZI KUĆE IVANA KOZARCA A MOGAO JE , POGLEDAJTE FILM RUDOLFA SREMCA O VINKOVCIMA , ŠTO SE GOVORI O ONIMA KOJI RUŠE KUĆE RUNJANINA I KOZARCA I SRETNO NA IZBORIMA!!!!

 • Toni

  Zanimljiv su odgovor dali iz GTG-a, ne bi oni da ne moraju, odnosno kažu oni, vi (SDP) ste krivi za poskupljenje (u HERI su vaši ljudi).

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.