SDP – najjača stranka u Hrvatskoj

Prema istraživanju, da su danas izbori, premoćnu pobjedu odnijela bi koalicija SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a s 47 posto, dok bi koalicija okupljena oko HDZ-a i HSS-a dobila povjerenje 27,4 posto birača. U takvom polariziranom odnosu snaga podijeljenih na lijevi i desni politički blok, na trećem mjestu našao bi se HSLS sa 5,2 posto glasova. Dakle, nakon niza godina, HSLS bi u ovom trenutku sam, i jedini uz dvije velike koalicije, prešao izborni prag. Podsjetimo da je HSLS i najavio samostalan izlazak na izbore. Iza HSLS-a u ovakvom političkom nadmetanju, nalazi se HSP sa 3,6 i HDSSB sa 2,9 posto glasova.

SDP pojedinačno najjači

No, kada bi se glasovalo pojedinačno za stranke, dakle ne u sklopu neke koalicije, najjača je stranka u Hrvatskoj SDP, koji bi, da su danas izbori, dobio povjerenje 32 posto birača. Slijedi HDZ s podrškom24,7 posto ispitanika. Iznad 5 posto dobivaju još HNS sa 6,9 posto glasova te HSS sa 5,4. U ovom slučaju HSLS bi dobio potporu 4,2 posto birača, HSU 3,9 te HSP 3,6 posto glasova. Slijede Hrvatski laburisti sa 2,2 i HDSSB sa 2,1 posto.

(Izvor: Dnevnik.hr)
Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.