SDFŽ prigodno uredio svoje prostorije povodom 50. godišnjice Vinkovačkih jeseni

foto 1Kako bi pratili svoju bogatu i dugu tradiciju, Socijaldemokratski forum žena Gradske organizacije Vinkovci (SDFŽ) uključio se u akciju Turističke zajednice grada Vinkovaca “Volim Vinkovce”. Cilj ove akcije bio je potaknuti građanke i građane grada Vinkovaca na prigodno uređenje stambenih i poslovnih prostora grada.

U sklopu jubilarnih 50. Vinkovačkih jeseni 2015. godine, nositeljica projekta Sandra Šimunić, dipl. odgajateljica, uz pomoć ostalih članica predsjedništva SDFŽ-a GO Vinkovci, slijedila je zadanu ovogodišnju temu “Ispod golemog neba”.

U službenim prostorijama SDP GO Vinkovci postavljene su lutke u narodnom ruhu, izrađenom od krep papira, izvezenog s detaljima od zlatnog konca. Kako bi što vjernije pokazale običaje Šokaca i šokačkoga kraja nakon napornog rada u polju, izloženo je oruđe i sve ono što su nosili naše bake i djedovi na polje za okrjepu. Ono što smo htjele prikazati i što vjernije dočarati je vrijeme nakon rada u polju, vrijeme za odmor i razgovor.

Uključivanjem u akciju želimo i nadalje predstavljati, njegovati i promicati kulturno blago našega kraja koje ne blijedi.

foto 2


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.