Sat za planet Zemlju

Jučer, 21.ožujka 2013.godine, u prostorijama vinkovačkog SDP-a, Ekološki forum gradske organizacije SDP-a održao je konferenciju za medije. Naime, u subotu 23. ožujka 2013. godine, u 20:30 održat će se sedmi po redu „Sat za planet Zemlju“, do danas najveća globalna volonterska akcija ikad organizirana.

Tom se akcijom pozivaju pojedinci, lokalne zajednice i tvrtke da na jedan sat ugase  svjetla. Ekološki forum SDP-a Vinkovci na čelu s predsjednikom Berislavom Paratom podržava tu akciju i ovim putem poziva i građane Vinkovaca da se priključe građanima svijeta i time pokažu  potporu za ekološki održivim djelovanjem.

Sat  za planet Zemlju globalna je inicijativa WWF („World Wide Fund for Nature“ – Svjetski fond za prirodu),  jedne od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode, s gotovo pet milijuna pristaša i globalnom mrežom aktivnom u više od stotinu zemalja – za borbu protiv klimatskih promjena.

Ekološki forum također poziva gradonačelnika Vinkovaca i gradsku upravu da se pridruže toj akciji i da se ugase svjetla primjerice na kompletnoj zgradi gradske uprave i svjetla kojom je osvijetljena naša župna crkva Sv. Euzebija i Poliona, te Gradski muzej, kako bi se na simboličan način i naš Grad Vinkovci pridružio toj globalnoj svjetskoj akciji i time postao barem na sat vremena dio globalnog Svijeta.

WWF je već dodao novi segment  akciji – dodan je i novi slogan: „Ja hoću! A ti?“. Riječ je o postavljanju izazova kojim pojedinci potiču svoje prijatelje, kolege i susjede da u akciji očuvanja planeta djeluju više od jednog  sata.  U 2012.  godini mnogo je ljudi diljem svijeta pokazalo da „oni hoće“, te su se tako 31. ožujka na jedan sat ugasila svjetla u više od 7000 gradova u 152 zemlje, na svih sedam kontinenata. U Hrvatskoj se akciji pridružilo 37 gradova.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.