Samo ti pričaj… ili o komunikaciji

Forum žena SDP-a grada Vinkovaca pokrenuo je suradnju sa CESI-jem (Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje) s ciljem edukacije i osnaživanjem žena. Osmišljen je set radionica, za grupe do 15 osoba, koje će polaznicama dati vještine i znanja, te na taj način potaknuti njihovo aktivnije sudjelovanje u zajednici.

U SDP grada Vinkovaca veliki je broj žena, mnoge od njih su na čelnim mjestima bilo mjesnih ogranaka, savjeta, foruma, žene su članice gradskog odbora i predsjedništva, a aktivne su i radom u samoj organizaciji na brojne druge načine. „Radionicama se želi otvoriti prostor za raspravu i potaknuti žene unutar gradske organizacije, jer aktivan političko/društveni angažman, danas je prije svega odgovornost koju svako društveno biće ima prema samom sebi i društvu u kojem živi“ istaknula je Martina Levaković Banović.

Prva u nizu radionica, pod nazivom “…Samo ti pričaj…ne slušam ja!…” ili Osnove komunikacije, održana je 22. siječnja 2013., a samu radionicu je vodila prof. psihologije Vedrana Kobaš. Razgovaralo se o važnosti verbalne i neverbalne komunikacije, načinu prenošenja poruka, slušanju, asertivnosti i brojnim drugim temama.

Istaknuto je kako su komunikacijske vještine iznimno važne u ljudskim odnosima, jer nepažljivom komunikacijom možemo stvoriti brojne nesporazume i probleme. Puno ljudi misli kako zna komunicirati, međutim kada bi svatko makar malo radio na poboljšanju vlastite komunikacije, tek tada bi mogli unaprijediti svijet oko nas.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.