Saborski zastupnik Mladen Karlić: Mladi odlaze iz Vinkovaca i Hrvatske zbog teških roditelja koji im zagorčavaju život

Ukoliko niste znali zbog čega se u Vinkovcima i ostatku Hrvatske mladi iseljavaju pojašnjenje za taj fenomen dao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić na današnjoj sjednici Gradskog vijeća nakon što je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a mr. sc. Damir Rimac uputio kritički osvrt na prijedlog rebalansa proračuna za 2018. godinu koji je gotovo 300.000.000 kuna. U svome izlaganju Damir Rimac je naglasio kako su Vinkovci kao grad suočeni s odljevom i egzodusom mladih naraštaja te da je već sada oko 9.000 stanovnika manje čime Vinkovci gube status velikog grada, a do novog popisa stanovništva 2021. ta brojka bi mogla biti i 12.000 stanovnika manje. Proračun ne nudi otvaranje novih radnih mjesta i mladi odlaze trbuhom za kruhom kao rezultat loših i promašenih politika, prvenstveno HDZ-a koji je u gradu na Bosutu na vlasti gotovo 30 godina. Naglasio je kako je i sam otac mlade osobe koja razmišlja o odlasku jer vidi da u Vinkovcima nema perspektive za mlade i stručne osobe.
Predsjednik Gradskog vijeća, Mladen Karlić u repliciranju vijećniku Damiru Rimcu je rekao da mladi najčešće odlaze iz Vinkovaca i Hrvatske zbog teških roditelja koji im zagorčavaju život te da i roditelji trebaju razmisliti o svome ponašanju pokušavajući aludirati na kritički osvrt Rimca na sam prijedlog rebalansa proračuna za 2018. godinu koji je Rimac iznio.
Vijećnik Rimac se oglasio na svojoj službenoj Facebook stranici (https://www.facebook.com/razmisljanja.gradskog.vijecnika) na kojoj je napisao sljedeće: “Najoštrije osuđujem ovakvu neprimjerenu izjavu prvenstveno kao roditelj jedne Gimnazijalke koja je odlična učenica, ali i kao osoba koja je dugo vremena u lokalnoj politici!
Prema nedavnom istraživanju u organizaciji Zaklade Friedrich Ebert, koje je objavljeno u Hrvatskoj, mladi u Hrvatskoj u dobi od 19 – 29 godina, većinom ne razmišljaju o emigraciji dok ne vide mogu li se snaći u svojoj zemlji, a među motivima za odlazak u inozemstvo ističu školovanje, stjecanje iskustva, osamostaljivanje i upoznavanje drugih kultura. Mladi imaju vrlo malo povjerenja u institucije te smatraju da u Hrvatskoj dolazi do rasta korupcije i da je politička podobnost, a ne sposobnost i znanje, ključ za uspjeh. Razmišljanja saborskog zastupnika i predsjednika Gradskog vijeća Grada Vinkovaca – Mladena Karlića samo su još jedan doprinos i potvrda znanstvenog istraživanja koje je nedavno objavljeno u Hrvatskoj, a koje je prenio Jutarnji list (https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/prava-istina-o-masovnom-iseljavanju-iz-hrvatske-evo-zasto-mladi-odlaze-a-koje-su-to-stvari-zbog-kojih-bi-jedino-zeljeli-ostati/7126095/).


2 comments to Saborski zastupnik Mladen Karlić: Mladi odlaze iz Vinkovaca i Hrvatske zbog teških roditelja koji im zagorčavaju život

  • Ervenica

    Napokon da ste se probudili iz zimskog sna ,nakon ispadanja Cibalije jel treba još što da se i Vinkovčani probude !!

  • If he does not, anyone eliminate an additional half a bet and perform proceeds typically.

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.