Saborski zastupnik i predsjednik GO SDP Vinkovci Damir Rimac uputio čestitku povodom Dana žena

damir-rimacPoštovane sugrađanke,

žene su danas u Europskoj uniji i Hrvatskoj neusporedivo ravnopravnije nego prije 100 godina kada je Clara Zetkin utemeljila Dan žena, ali svejedno živimo u muškom svijetu i muškim Vinkovcima. Rodna ravnopravnost jedan je od uvjeta izgradnje normalnog i ravnopravnog društva te socijalnog, kulturnog i gospodarskog progresa. Svojim osobnim nastojanjima trudim se da Gradska organizacija SDP-a Vinkovci štiti prava žena i svih drugih društvenih skupina, nastojim ih unaprijediti i raditi na osiguranju uvjeta za ravnopravno sudjelovanje žena u svim aspektima društveno političkog, ali i svakodnevnog života u Vinkovcima. Deklarativno isticanje kako je netko za ravnopravnost treba pokazivati djelima, a ne samo riječima. Iznimno sam ponosan što mogu jasno govoriti i o tome aspektu te da su moja nastojanja prepoznata od najužih suradnica i suradnika na čemu im i ovom prilikom želim zahvalilti. Naime, rukovodstvo GO SDP Vinkovci je možda jedno od rijetkih na razini RH koje u svome sastavu ima 50 % žena – 29 % žena u predsjedništvu, 40 % žena u Gradskom odboru i 100 % žena u tajništvu. Od ukupno 22 osobe u gradskom rukovodstvu njih 11 su žene!

Ovim primjerom želim poručiti svim sugrađanima da u svom političkom radu i djelovanju na razini Grada, osobno sa svim svojim suradnicima, čvrsto podržavam ravnopravnost žena kao i njihovu veću zastupljenost na vodećim funkcijama u Vinkovcima. Kao javna osoba imam obavezu jasno i nedvosmisleno reći da žene ne treba favorizirati samo zato što su žene. Kao političar na njih gledam kao na ravnopravne ljude/osobe i djelim ih kao i muškarce – na sposobne i nesposobne, stručne i nestručne, kvalitetne i nekvalitetne jer smatram da jedno društvo i društvena zajednica može napredovati isključivo uz pozitivnu selekciju – bilo muških ili ženskih članova. Zalažem se na favoriziranje najkvalitenijih pojedinaca koji su osposobljeni dovesti do progresa.

U ime socijaldemokrata i socijaldemokratkinja te u svoje osobno ime, čestitam Vam Međunarodni dan žena!


1 comment to Saborski zastupnik i predsjednik GO SDP Vinkovci Damir Rimac uputio čestitku povodom Dana žena

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.