Saborski zastupnik Damir Rimac obilježavajući Dan branitelja u Pakracu i Lipiku svečano otvorio sportske igre

Predsjednik vinkovačkog SDP-a i saborski zastupnik Damir Rimac, visoki izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora na poziv Hrvatskog časničkog zbora prisustvovao je svečanom obilježavanju Dana branitelja u Pakracu i Lipiku. Lipičani i Pakračani u nedjelju, 19. kolovoza, u točno 5 sati i 5 minuta prisjetili su se prve ratne 1991. godine i napada na njihove domove oglašavanjem crkvenih zvona i sirena sustava zaštite i spašavanja. Pakrački gradonačelnik Damir Hruška i lipički gradonačelnik Antun Haramija govorili su o strahotama koje su se te godine događale u njihovim gradovima.

U znak sjećanja na datum koji će u lipičkoj i pakračkoj povijesti biti zauvijek zapisan, u Lipiku su organizirana razna sportska natjecanja; u malom nogometu, visećoj kuglani, streličarstvu, boćanju, beli i električnom pikadu. Svečano otvorenje igara održano je u lipičkom parku, a prigodnim riječima sportske igre otvorio je visoki izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora, Damir Rimac, koji je između ostaloga istaknuo:

‘Prisjećanjem na ratne strahote prije 21 želimo podsjetiti buduće generacije na sve strahote rata kako se takvo nešto više nikada ne bi ponovilo. Također, želimo odati iskrenu počast svima koji su poginuli u obrani domovine, jer to je nešto što izaziva divljenje i zahvalnost. S druge strane, naša je dužnost i obveza zajednički graditi civiliziranu, modernu i pravednu državu, zbog nas samih, budućih generacija, ali i ovih ljudi koji su ugradili svoj život u temelje današnje Hrvatske.”


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.