Saborski zastupnici Damir Rimac i Željko Sabo u radnom posjetu načelniku Babine Grede Josipu Krniću

U subotu 25. veljače ove godine, saborski zastupnici s područja Vukovarsko-srijemske županije, Damir Rimac i Željko Sabo su nazočili radnom sastanku s načelnikom općine Babina Greda, Josipom Krnićem.

Na sastanku je načelnik Krnić upoznao saborske zastupnike sa do sada započetim projektima na razini Općine. Prije svega o poduzetim aktivnostima na izradi glavnog projekta te poduzimanju određenih radnji na projektu izgradnje školske sportske dvorane u školskom dvorištu Osnovne škole “M. Stojanovića”. Riječi je bilo i o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa na gospodarskoj zoni “Krčevine”, ali i o hvale vrijednom projektu izgradnje elektrane na biomasu kojom bi se povećala zaposlenost u Općini i iskoristili postojeći prirodni resursi spačvanskog bazena. Zastupnik Željko Sabo posebno je istaknuo kandidirani i prihvaćeni projekt “Rekonstrukcije općinske zgrade – Hrvatski dom” za održivi razvoj i poboljšanje energetske učinkovitosti na razini Općine, dok je zastupnik Damir Rimac podržao nastojanja općinskog načelnika Josipa Krnića za izgradnjom višenamjenske (aukcijske) dvorane na području Babine Grede ističući kako bi to bio veliki doprinos dodatnom očuvanju i razvoju stočarske proizvodnje na ovome području te ponudio svoju dodatnu pomoć kod Ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine.

Prilikom radnog sastanka zastupnici Sabo i Rimac su informirali načelnika Krnića i njegove suradnike da je Vlada Republike Hrvatske u proračunu za 2012. godinu osigurala financijska sredstva u iznosu 5 milijuna kuna upravo za izgradnju sportske dvorane osnovne škole “M. Stojanovića” čime bi se obrazovni uvjeti u općini Babina Greda značajno unaprijedili. Zaključak sastanka je bio da su svi do sada pripremljeni projekti ambiciozni i realni te da ih treba pokušati u što kraćem vremenu i realizirati upravo na dobrobit mještana i ovog dijela Vukovarsko-srijemske županije.

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.