Reaktiviran Ekološki forum GO SDP-a Vinkovci

Ekološki forum Gradske organizacije SDP-a Vinkovci  osnovan je prije 12 godina, 5. lipnja 2000. godine. Forum se kao jedina takva udruga na razini Hrvatske vrlo intenzivno bavio pitanjima zaštite prirode i okoliša te komunalnom problematikom sve do 2004. godine, da bi se 2005. njegova aktivnost ugasila. Na inicijativu nekoliko članova vinkovačkog SDP-a, u petak 8. lipnja 2012. godine, održana je obnoviteljska skupština Ekološkog foruma Gradske organizacije SDP-a Vinkovci, na kojoj je 14 članova za predsjednika izabralo Berislava Parata, za dopredsjednicu Snježanu Ivezić i za tajnika Ivicu Vicića. Zahvaljujući se na ukazanom povjerenju novoizabrani predsjednik Ekološkog foruma Berislav Parat, između ostalog, je  rekao:

Svojim radom uz pomoć svih vas, želim doprinijeti razvoju ovoga Foruma. Želim ga dovesti do jedne razine prepoznatljivosti, ne toliko unutar stranke, koliko prema svim građanima Vinkovaca. Kroz različite ekološke akcije promovirat ćemo stranku kao osjetljivu na ekologiju i zaštitu prirode uopće. Kontinuirano bi pratili stanje okoliša, ekološke probleme, te upozoravali vlasti na rješavanje bitnih pitanja zaštite čovjekovog okoliša, i organizirali bi javne tribine i druge akcije.

Radi sve veće ekološke problematike i problematike održivog razvoja u Gradu Vinkovcima, i u Vukovarsko–srijemskoj županiji, bilo je potrebno reaktivirati Ekološki forum GO SDP-a Vinkovci.  Forum koji će se baviti pitanjima, kao i  problematikom ekologije, sa svojim članovima raspravljat će o bitnim stvarima i o mogućnosti da utječu na kreiranje politike zaštite okoliša i prirode u našem gradu i županiji. Nadamo se da će rad ovog Ekološkog foruma omogućiti razvoj ekološke politike u gradu Vinkovcima.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.