Reagiranje na HDZ-ovu tiskovnu konferenciju

Gradska organizacija SDP-a Vinkovci uputila je dopis za ispravak informacije objavljene u Vinkovačkom listu od 18. ožujka 2011. godine povodom održane tiskovne konferencije HDZ-a:

Sukladno  članku 40.  i  41. Zakona  o medijima (NN 59/04),  pozivamo Vas da objavite  sljedeći ispravak objavljene informacije u Vašim novinama od 18. ožujka 2011. povodom održane konferencije za tisak HDZ-a, posebno objavljenih izjava od strane gradonačelnika Vinkovaca Mladena Karlića.

Naime g. Karlić tvrdi kako je klub vijećnika SDP-a, napustio zadnju sjednicu bez objašnjenja, što nije točno!  Razlog našeg napuštanja sjednice  je nepoštivanje procedure i poslovnika o radu Gradskog  vijeća, odnosno odbijanje rasprave o zakonitosti rada Mjesnih odbora. Naša namjera bila je unaprijediti rad Mjesnih odbora, kao institucije gdje će građani jasnije i bolje moći  artikulirati zahtjeve za unaprjeđenjem svoje životne sredine,  kao što su vrtići, parkirališta, zelene površine i sl.  Isto tako  konstatira kako je vinkovački SDP uvrijedio građane Vinkovaca, a posebno svoje članove suradnjom s  riječkim SDP-om.

Ovim putem želim g. Karlića ispraviti i dodati kako je za Vinkovčanke i Vinkovčane uvredljivo:

  • Smanjenje životnog standarda koje se događa u posljednjih nekoliko godina
  • Povećanje nezaposlenosti
  • Odlazak mladih ljudi iz Vinkovaca
  • Netransparentno vođenje grada što potvrđuje projekt Lotus, proveden od strane GONG-a, gdje su Vinkovci svrstani među najgore ocjenjene gradove u RH, dok je  Rijeka na prvom mjestu po otvorenosti prema sugrađanima.
  • Nezainteresiranost za gospodarstvo o čemu najbolje svjedoči osnivanje 151. po redu  poduzetničke zone u Hrvatskoj, a u RH postoji 127 gradova. Drugim riječima, ovaj podatak najbolje govori o dinamici rada i odgovornosti g. Karlića.
  • Nedostatak vizije i strategije  izlaska iz krize

Vinkovačkom SDP-u nije namjera baviti se politikantstvom i spuštati se na razinu komuniciranja g. Karlića. Naša vizija su Vinkovci po mjeri svih građana.  Za nas je grad institucija  koji će partnerski sudjelovati u izgradnji modernog gospodarstva, ne samo pasivno oporezivati one koji žele raditi. Grad koji će osigurati obrazovanje svakom djetetu da ispuni sve svoje potencijale. Grad u kojem će svi imati posao.

Na tom putu 3 su ključna izazova ispred nas:

  • obnoviti shvaćanje politike
  • ponovo izgraditi gospodarstvo
  • unaprijediti  javne servise.

Nažalost, ovakve ciljeve ostavila nam je HDZ-ova garnitura na čelu sa g. Karlićem i upravo zbog toga surađivat ćemo sa gradovima gdje se bolje živi i transparentnije upravlja, kao što je grad Rijeka.

S osobitim poštovanjem,

Predsjednik GO SDP-a Vinkovci

mr.sc. Damir Rimac

 


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.