Radnici Vibrobetona od svibnja prošle godine nisu dobili plaću

Gotovo 150 radnika vinkovačke građevinske tvrtke Vibrobeton i tvrtki kćeri jučer se okupilo na ulazu u pogon kao bi javno iskazali nezadovoljstvo jer plaću nisu dobili od svibnja prošle godine, a stečajni postupak još nije pokrenut iako su, tvrde, ispunjeni svi uvjeti za stečaj kako bi i oni ostvarili svoja prava kao nezaposlene osobe.

Ogorčenim radnicima obratio se vlasnik i predsjednik upravnog odbora Davor Kuterovac kojega radnici najviše okrivljuju za krah poduzeća koje je do prije godinu, dvije dobro poslovalo, ali su problemi počeli, objašnjava Kuterovac, zbog neplaćenih potraživanja za obavljene poslove i isporučenu betonsku robu.

Radnici optužuju Kuterovca da je otvarao tvrtke kćeri i “selio” radnike iz jedne u drugu pa je jedan od radnika pokazao poreznu karticu gdje se vidi kako je u godinu dana radio u dvije tvrtke, a oni dijelovi koji su dobro poslovali, morali su sanirati one lošije, što je, tvrde radnici, dovelo do raspada.

– Potraživanja su nam 10 milijuna kuna, a posla za nas trenutačno nema. Na zavod za zapošljavanje vas ne mogu poslati ja nego stečajni upravitelj koji nikako da pokrene stečaj – kaže Kuterovac, a na pitanje jednog radnika odakle mu novac za kupovanje nekretnina u Hrvatskoj i Srbiji, odgovorio je: “Što tebe briga!”.

U Vibrobetonu je nekada radilo 350 radnika, danas ih je oko 200 i trenutačno radi jedino pogon za proizvodnju betonske galanterije pa bi 145 radnika uskoro moglo na ulicu.

– Ja bih najviše volio kada bi mogli ostati ovdje raditi, ali vidim da ništa od toga – rezignirano je rekao Ivica Bogović koji je u Vibrobetonu proveo 31 godinu.

(izvor: Vecernji.hr)


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.