Proračun Vinkovaca manji 22%

Sjednicu Gradskog vijeća, koja je u utorak umjesto u 13 sati počela u 15 sati, SDP-ovci su napustili tijekom izglasavanja proračuna za 2011. godinu. “Smatramo kako je prekršen Zakon o proračunu, prema kojem smo prijedlog proračuna na uvid trebali dobiti još 15. studenoga, a nismo ga dobili do danas. Prijedlog za drugim čitanjem proračuna je u startu odbijen”, rekao nam je Mario Paljušaj, SDP-ov vijećnik.

Proračunom su, smatraju SDP-ovci, oštećeni školstvo i poduzetnici, a nije ni razvojan. “Budući da se u vinkovački Caritas za pomoć ovaj mjesec javilo čak 5.544 građana, a da u gradu nisu podijeljene božićnice najugroženijoj skupini – umirovljenicima, niti je za to novac predviđen u 2011. godini, mi nikako ne možemo podržati ovaj socijalno neosjetljiv proračun. Smanjen je i ukupan iznos koji bi trebao ići u fond za novorođenu djecu”, dodao je Paljušaj.

Proračun za 2011. godinu, koji je izglasan unatoč odlasku vijećnika SDP-a, iznosi 126,000.000 kuna, što je za 22 posto manje u odnosu na 2010. godinu. “Morali smo smanjiti prihode 15-20 posto ustanovama, udrugama i sportskim klubovima, ali smo ostavili i sredstva za razvoj i gradnju (Hrvatski dom – 22 milijuna kuna, ceste, javna rasvjeta, vodovodna mreža). Moramo imati novca i za rad tvrtki na području Vinkovaca, jer to indirektno ostvaruje prihod građanima”, kazao je Karlić. Za 150 vinkovačkih obitelji s minimalnim ili nikakvim prihodima Grad je predvidio 250.000 kuna.

(Izvor: Glas Slavonije)


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.