Prezentacije Europske povelje o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini

20150705_180731Socijaldemokratski forum žena Gradske organizacije Vinkovci (SDFŽ) organizirao je prezentaciju Europske povelje o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini. Prezentaciju je održala članica Predjedništva SDFŽ, a ujedno i članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Vinkovca, Gordana Kobac, mag. iur.

Prezentacija je održana 05.07.2015. u 18,00 sati u službenim prostorijama Gradske organizaciji SDP-a Vinkovci.

Socijaldemokratski forum žena Gradske organizacije Vinkovci, zajedno sa Gordanom Kobac, uputio je gradonačelniku Grada Vinkovaca, Mladenu Karliću, predsjednici Gradskog vijeća Kati Krešić, te predsjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Vinkovaca, Martini Levaković–Banović, inicijativu za potpisivanjem Europske povelje o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini od strane Grada Vinkovaca. Cilj spomenute inicijative je da Grad Vinkovci prepoznaju te svojim potpisom prihvate načela Povelje, a koja su od iznimne važnosti za primjenu ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini. Na samom kraju prezentacije, Gordana Kobac je istaknula kako potpisivanjem Povelje njen zadatak, kao i zadatak SDFŽ-a ne prestaje, već da je svima zajednički cilj daljnje upoznavanje drugih jedinica lokalne samouprave u našoj i okolnim Županijama sa Poveljom i procedurom kako i sami mogu inicirati da njihov Grad potpiše i obveže se na političku rodnu ravnopravnost.

Nakon prezentacije uslijedila su pitanja i rasprava, te prijedlozi i sugestije kako navedenu inicijativu primijeniti na razini drugih jedinica lokalne samouprave, u cilju uspostave bolje rodne ravnopravnosti na području čitave Hrvatske.

 

20150705_184616


1 comment to Prezentacije Europske povelje o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.