PRESS Konferencija Kluba vijećnika SDP-a – “Kupovina potpredsjednika Gradskog vijeća?”

20140902_PRESS-P_SlikaPovodom skandaloznog prijedloga gradonačelnika Mladena Karlića za povećanjem naknade potpredsjednicima Gradskog vijeća Klub vijećnika je održao PRESS konferenciju na temu potencijalne kupovine i korupcije u samom Gradskom vijeću. Saborski zastupnik i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a mr.sc. Damir Rimac je ukazao na skandalozna posljednja događanja u Gradskom parlamentu u Vinkovcima. U srijedu 27. kolovoza 2014. održana je 13. Sjednica Gradskog vijeća grada Vinkovaca. Na istoj je, usprkos snažnom protivljenju SDP-a i partnera, koalicijska većina HDZ-a donijela skandaloznu odluku o povećanju naknada potpredsjednicima Gradskog vijeća. Tako je potpredsjednicima Davorinu Pezeroviću, bivšem čelniku HDSSB-a i Goranu Čordašiću čelniku gradskog HSS-a, inače suprugu Nade Čordašić (također HSS) koja je u proteklom mandatu HDZ-ove vlasti u Vinkovcima obnašala dužnost dogradonačelnice, naknada dvostruko povećana. Dosada su potpredsjednici primali mjesečnu naknadu od 1.600 kn, a najnovijom Odlukom mjesečna naknada im je povećana na 5.225 kn, što iznosi 125.400 kn godišnje. Time je proračun Grada Vinkovaca dodatno opterećen za 62.700 kn godišnje/potpredsjedniku.

Osobito je politički licemjerno što se na početku sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Mladen Karlić, dr.med. kritički osvrnuo na učinke mini-porezne reforme koju planira provesti aktualna Vlada, nazivajući to populističkim mjerama, koje će, eto, smanjiti prihode gradskog proračuna i time sredstva za socijalne programe u Gradu Vinkovcima, a možda i za pokoji razvojni program. I nakon toga, HDZ i koalicijski partneri odluče iz proračuna s dodatnih 125.400 kn honorirati rad dr. Davorina Pezerovića i Gorana Čordašića.  Spomenuti potpredsjednici su na dosada održanih 13 sjednica Gradskog vijeća, koje u prosjeku traju više od 4 sata, u političkim raspravama sudjelovali s vjerovali ili ne, 147 sekundi! Sjednice se tonski snimaju.

Vjerojatni razlog povećanja naknada leži u uzdrmanim odnosima HDZ-a i koalicijskih partnera, te HDZ proračunskim novcima – novcima svih građanki i građana Vinkovaca, vjerojatno kupuje političku lojalnost pojedinaca. Klub vijećnika SDP-a je u Gradskom vijeću pokušao spriječiti, da se u ovim teškim vremenima ekonomske krize, gradski novci na tako lak način dijele pojedincima, ali je nažalost SDP preglasan od HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera HSS-a, HSP-A.S. i BUZ-a.

Mediji koji su prenijeli vijest:

slobodnadalmacija.hr

vecernji.hr

vijesti.hr

poslovni.hr

politikaplus.com

24sata.hr

republika.eu

cibalia.info

glas-slavonije.hr

forum.tm

jutarnji.hr

tportal.hr

dnevno.hr


1 comment to PRESS Konferencija Kluba vijećnika SDP-a – “Kupovina potpredsjednika Gradskog vijeća?”

  • XXXX?

    Napokon da SDP-e grada Vinkovaca nešto počne radit,imali bi posla za ovakve teme svaki dan ,ali barem ste se trgli na vrijeme,bravo samo naprijed.

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.