Prekinuta sjednica Gradskog vijeća Vinkovaca

 

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca vladajuća većina HDZ-a i HSU-a nije imala dovoljno snage izglasati Dnevni red, te je sjednica prekinuta i bit će zakazana u novom terminu.

Točka prijepora je bila stavka Dnevnog reda kojom je Gradsko vijeće trebalo dati suglasnost i ovlaštenje gradonačelniku Ivanu Bosančiću da zaključi aneks ugovora o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH koji su bili ranije sklopljeni s trgovačkim društvima iz grupacije Agrokor d.d. MOST je argumentirano zahtijevao da se ta točka skine s Dnevnog reda, jer nije potrebno da lokalna samouprava odlučuje o nečemu što su već Vlada i Sabor RH odlučili. Predsjedavajući vijeća Mladen Karlić nije prihvatio argumentaciju te je stavio Dnevni red na glasanje koji zahvaljujući razumu Gradskih vijećnika ipak nije prihvaćen, te sjednica nije održana.

SDP je stava kako je zakon tzv. Lex Agrokor jedna beskrupulozna pljačka hrvatskih građana u ime stranih bankarskih špekulanata (u ovom slučaju ruskih), i sada se ta pljačka širi preko lokalne samouprave gdje će lokalni gradonačelnici i načelnici sklapati anekse ugovore na povlaštene cijene najma zemljišta koje su znatno manje nego što ih plaćaju hrvatski građani – vlasnici domaćih OPG-a. Međutim, prvi puta HDZ nije uspio skupiti potrebnu većinu da glasaju po njegovu diktatu i donesu odluke koje štete hrvatskim građanima. Zanimljivo će biti pratiti narednu sjednicu Gradskog vijeća, kada ćemo vidjeti hoće li biti „mijenjanja mišljenja“.

Stoga SDP poziva vlasnike OPG-ova iz Vinkovaca i okolice da dođu prisustvovati narednoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca, jer kao građani imaju na to pravo, da vide tko su ljudi koji glasaju da stranci plaćaju manji najam zemljišta, nego oni koji su kao „svoj na svome“.

 


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.