Predstavljen socijalni program predizbornog programa GO SDP-a Vinkovci

U subotu, 16. ožujka 2013. u Gradskoj vijećnici u Vinkovcima, održano je predstavljanje predizbornog programa Gradske organizacije SDP-a  – Socijalna politika SDP-a za grad Vinkovce.  Socijalni program predstavila je predsjednica Savjeta za socijalnu politiku Gradske organizacije, dipl. psiholog Milica Benić.

Kako je socijalna slika društva ključni pokazatelj društvenog razvoja, može se zaključiti da dosadašnja socijalna politika grada Vinkovaca i ljudi koji ju provode nisu imali sluha niti volje za rješavanje tog društvenog problema. Dosadašnja sredstava koja su se izdvajala iz gradskog proračuna za tu svrhu iznosila su  2% od ukupnog proračuna Grada, što je iznimno malo s obzirom na socijalne potrebe.

SDP u svom programu promiče ideju socijalne kohezije, a koja se ogleda u ideji da osigura dugoročno blagostanje svih svojih građana, uključujući pravedan pristup dostupnim resursima, poštujući ljudsko dostojanstvo. Stoga su određene smjernice Grada Vinkovaca za mandatno razdoblje 2013-2017 koje sadrže Program zaštite tjelesnog i mentalnog zdravlja koji obuhvaća: Prevenciju ovisnosti i drugih rizičnih ponašanja; Zdravstveni odgoj i prosvjećivanje građana; Prevenciju i suzbijanje masovnih zaraznih bolesti; Prevenciju i suzbijanje ozljeda i invaliditeta; Zaštitu teško bolesnih i kronično bolesnih osoba; Prevenciju i suzbijanje zaraznih bolesti i Zaštitu životinja;  i Socijalni program  koji se provodi putem Odjela za društvene djelatnosti i  koji obuhvaća slijedeće skupine aktivnosti: Socijalnu zaštita žena i obitelji; Socijalnu zaštita osoba s invaliditetom; Socijalnu zaštita osoba starije životne dobi i Socijalnu zaštita stradalnika rata.


Cilj socijalne politike GO  SDP-a za grad Vinkovce je zaštita socijalno najosjetljivijeg dijela stanovništva koji zbog nepovoljnih osobnih ili društvenih okolnosti nisu u mogućnosti samostalno zadovoljiti svoje osnovne životne potrebe, kao i zadovoljenje potreba građana kako bi se zaštitio njihov životni standard i unaprijedila kvaliteta življenja, i to posebno najugroženijeg dijela stanovništva (djeca i mladež, osobe s invaliditetom, starije osobe, stradalnici Domovinskog rata i II. svjetskog rata)

,,Naša vizija Socijalne politike Grada  je adekvatno socijalno planiranje u lokalnoj zajednici, jednaki pristup – jednakim pravima, te odrediti područje djelovanja kroz obiteljsku, socijalnu, stambeno-imovinsku politiku, kako bi se lakše mogle odrediti ciljne skupine i identificirati problemi na koje bi se usmjerilo područje djelovanja i pružila maksimalna socijalna zaštita i pomoć. Vinkovci imaju ustanove za korisnike koje obuhvaća  naš Socijalni program, samo ih bolje organizirati i umrežiti radi bolje sinergije  kako smo mi to u svom programu naveli ” istaknula je predsjednica Savjeta za socijalnu politiku  Milica Benić.


1 comment to Predstavljen socijalni program predizbornog programa GO SDP-a Vinkovci

  • dudakralj

    Dobar program i jako dobro prezentiran na skupu, čestitke kolegici Milici Benić.

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.