Predstavljanje komunalnog i ekološkog predizbornog programa GO SDP-a Vinkovci

U subotu 16. veljače, održana je unutarstranačka rasprava o komunalnom i ekološkom programu SDP-a za grad Vinkovce.

Predsjednik savjeta za komunalna pitanja Tomislav Dujmić predstavio je ispred savjeta niz novih ideja i razmišljanja kako u kojem smjeru bi trebalo ići uređenje grada. Između ostalog, istaknuta je izgradnja sajma, zatvorene gradske tržnice, obnova parkova kao mjesta gdje bi se odvijala urbana događanja, obnova vrtića i škola i izgradnja modernih dječjih igrališta u svakom MO. Također, predstavljeni su i planovi za nastavak izgradnje obilaznice i nadvožnjaka prema Borincima.

Ovaj program smo zamislili tako da omogući podjednak urbanistički razvoj svih djelova grada, u skladu s tim odlučni smo decentralizirati dio sredstava za izgradnju infrastrukture prema MO, tako da se na što neposrednijoj razini donose odluke. Drugim riječima, predstavnic građana u MO sada će odlučivati kako će se novac građana koristiti.” – rekao je Tomislav Dujmić.

Berislav Parat kao predsjednik ekološkog foruma predstavio je projekte izgradnje biciklističkih staza i popularizacije biciklizma, postavljanja ekoloških žarulja u javnoj rasvjeti i rasvjeti unutar ureda državne uprave gdje se na godišnjoj razini uštedi 500.000 kn, kao i šprojekte izgradnje ekološki obnovljivih izvora energije kao što su solarni paneli.

Naša vizija je značajno povećati iznos sredstava za izgradnju i unapređenje komunalne infrastrukture. Osnovni problem Vinkovaca je neracionalno trošenje novaca na ono što se naziva održavanje komunalne infrastrukturegdje odlazi oko 25 -30 milijuna kuna, dok se na izgradnju odnosi samo 5 – 6 milijuna. Ovi omjeri moraju biti približno jednaki!  S druge strane, grad Vinkovci na sanaciju gubitaka poduzeća u svojem vlasništvu godišnje baci u vjetar 5-6 milijuna kuna. Mi ova sredstva vidimo kao dodatne investicije u izgradnju infrastrukture.” – reako je Damir Rimac, kandidat za gradonačelnika.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.