Predstavljanje Gospodarske strategije u gradu Županji

Danas je u Županji Radimir Čačić, kao budući potpredsjednik Vlade RH za gospodarstvo, predstavio gospodarski program Kukuriku koalicije iz Plana 21 s kandidatima za Sabor iz 5. Izborne jedinice – Damirom Rimcem, Željkom Sabom, Josipom Krnićem, Ivanom Vrdoljakom i Ivicom Mandićem.

Tijekom predstavljanja je bilo govora o trenutnoj gospodarskoj situaciju u zemlji kao i mogućnostima za kvalitetan i sistematičan oporavak. Smanjivanje nelikvidnosti, poticaj novim investicijama, rast izvozno orijentirane industrijske proizvodnje te novo zapošljavanje temeljni su stupovi naše gospodarske platforme, ujedno glavni pokretač gospodarskog oporavka i razvoja poduzetništva. U Planu 21 stoga smo detaljno definirali konkretne mjere za ostvarivanje svake od navedenih politika. Posebno ističemo porezne olakšice i poticaje reinvestiranju dobiti, smanjenje poreza na plaće, poticaje izvozu, malom poduzetništvu i obrtništvu. Definirali smo i mjere kojima aktivno potičemo zapošljavanje, poput izravnih subvencija i potpora za novo zapošljavanje, privremenog oslobađanja od doprinosa novozaposlenih te potpora za izobrazbu i samozapošljavanje, rekao je Radimir Čačić na skupu u Županji.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.