Potpisivanje koalicijskog sporazuma između SDP-a, HNS-a i HSU-a

Na izbore za vijeća mjesnih odbora u Vinkovcima SDP, HNS i HSU izlaze sa koalicijskom listom. Tim povodom u subotu 16. travnja svečano je potpisan i koalicijski sporazum koji se temelji na zajedničkom stavu o potrebi unapređenja rada mjesnih odbora. Pored toga za svaki mjesni odbor usuglašeni su vrlo konkretni programi sa jasnim ciljevima u narednom četverogodišnjem razdoblju.

Tom prilikom održana je i konferencija za tisak na kojoj su govorili predsjednici stranka potpisnica sporazuma.

”Naš primarni cilj je ustrojiti mjesne odbore na način da stanovnici tih odbora aktivno sudjeluju u donošenju odluka koje se neposredno odnose na njihovu životnu sredinu. Nažalost u našim Vinkovcima sada nije tako. Mi se obavezujemo da ćemo prenijeti iskustva modernijih gradova kao što su Rijeka, Nova Gradiška ili Koprivnica. Samo društvo u kojem građani aktivno sudjeluju ima budućnost i zbog toga pozivam sve sugrađanke i sugrađane da 08. svibnja izađu na izbore i glasaju za nas!” – rekao je predsjednik vinkovačkog SDP-a Damir Rimac.

Željko Turda, predsjednik HNS-a istaknuo je: –  ”Potrebno je što prije zaustaviti ovakvo vođenje grada, jer će se u protivnom nastaviti naše nestajanje, gospodarski, kulturno, demografsko i konačno fizički.”  Podsjetio je i na tužne stihove prof.dr. Bogdana Mesingera gdje on kaže:

”Sudbina je Vinkovaca ostala da ostanu zavičaj. A

iz zavičaja se se odlazi i rijetko u nj navraća ponovo.”

Marinko Lukenda ispred HSU-a rekao je – ”Prema službenim podacima u gradu Vinkovcima živi oko 8300 umirovljenika što je gotovo četvrtina ukupnog stanovništva grada. Nažalost velika većina njih živi ispod granice siromaštva i naša je moralna i politička obaveza omogućiti im dostojnu starost. Također, značajan dio braniteljske populacije svrstao se uz programske ciljeve HSU-a, tako da se na listama nalazi 13 hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata.”

Također, svi predstavnici koalicijskih partnera osudili su noćašnji vandalski čin, gdje su službeni prostori SDP-a i HNS-a, napadnuti i poliveni bojom. Pozvali su još jednom sve građanke i građane da rješenja problema ne traže na ulici već kroz institucionalne okvire, kao što su izbori.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.