Potpisan koalicijski sporazum sa Zelenom listom

U ponedjeljak, 15.travnja, u prostorijama GO SDP Vinkovci, potpisan je koalicijski sporazum između SDP-HSU i Zelene liste o zajedničkom izlasku na izbore u Vinkovcima

Kandidat za gradonačelnika Vinkovaca, saborski zastupnik Damir Rimac istaknuo je nakon potpisivanja sporazuma kako je pristupanjem Zelene liste koalicija SDP-HSU prva u kojoj se ta stranka pridružila u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ovo je prva koalicija u gradu Vinkovcima koja ima stranku Zelenih u svom Sporazumu. Držimo da su Zeleni iznimno važni kao faktor korekcije svih političkih stranaka, a prvenstveno stoga što Zeleni imaju jednu bitnu komponentu unutar Europskog parlamenta, dakle budućnost je svakako u socijaldemokratskim standardima, u standardima zelene ekonomije i zelenog gospodarenja, ali ne može se i ne smije isključiti treća životna dob, odnosno iskustvo, tako da držimo da je spoj SDP-HSU i Zelene liste dobitna kombinacija za grad Vinkovce “, rekao je Rimac ističući da su i hrvatski građani ekološki sve osvješteniji, te pridaju važnost ekologiji, ravnomjernom razvoju, zdravom načinu života i očuvanju okoliša.

Goran Augustinović, povjerenik Zelene liste za Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju, kaže kako program Zelene liste za naredne izbore ima puno dodirnih točaka s SDP-om i s HSU-om.

To je baza od koje smo krenuli u potpisivanje ovog koalicijskog sporazuma. Mi ćemo pripomoći tome kao koalicijski partneri i podržat ćemo kadidata za gradonačelnika Vinkovaca Damira Rimca. Cilj Zelene liste je zajedno s koalicijskim partetrima da grad Vinkovci napravimo otvorenim gradom, da Vinkovčani nakon četiri godine naše vladavine u gradu mogu hodati uzdignute glave sa smješkom na licu kad budu odlazili u druge gradove i kada ih budu pitali odakle ste, da s ponosom mogu reći “iz grada Vinkovaca, dike Slavonije“, rekao je Augustinović.


4 comments to Potpisan koalicijski sporazum sa Zelenom listom

 • katy

  SPAŠAVANJE VOJNIKA RYANA, OLITI SPASI ŠTO SE SPASIT DADE

 • valy

  GOSPODINE RIMAC IDETE U KOALICIJU SA ZELENOM LISTOM KOJA PODRŽAVA HDZ U GRADU SISKU I JOŠ SE NALAZI NA ONOM SKANDALOZNOM PLAKATU PA DALI JE KILA MORALA TOLIKO JEFTINA??AKO NEĆE DA MI ODGOVORITE OK,JA ĆU ZBOG TOGA NA DAN IZBORA OSTAT DOMA SA SVOJOM OBITELJI, A VAMA PUNO SREĆE

 • Admin

  Poštovani Valy,
  ovim putem Vam zahvaljujemo što nas i dalje pratite. U koalicije na ovim lokalnim izborima ne ulazimo radi interesa, već radi zajedničkih stavova te iste ili slične programske osnove. Budući da se program Zelene liste uklapa u naš program s kojim izlazimo na lokalne izbore, a koji možete detaljno pogledati na web stranici damirrimac.hr, ova koalicija je logična. Vinkovce želimo učiniti ekološki osviještenim i socijalno pravednim gradom, gradom koji će imati budućnost i perspektivu.

  Inače, Zelena lista je u Sisku izašla iz koalicije sa HDZ-om, o čemu možete pročitati na sljedećem linku: http://www.vecernji.hr/vijesti/zelena-lista-okrenula-leda-hdz-u-hsp-u-as-zbog-spornih-plakata-clanak-545210

  Pozivamo Vas da i dalje aktivno sudjelujete u našim objavama, te da na dan izbora obavite svoju građansku dužnost.

  Lijep pozdrav

 • valy

  ok,mislim da je takve komunikacije potrebno više,pazite se zelene liste da nebi bilo po onoj narodnoj……..

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.