Poskupljenje odvoza komunalnog otpada u Vinkovcima

Obzirom da niti jedno javno glasilo u Gradu Vinkovcima nije objavilo informaciju da je od 01. studenog 2012. godine cijena odvoza komunalnog otpada povećana za 11,27 % istu objavljujemo sa svim potrebnim detaljima kako bi se građani Vinkovaca upoznali s tom problematikom.

U posljednje vrijeme građani Grada Vinkovaca na svoje kućne adrese od strane tvrtke Nevkoš ,d.o.o dobivaju uplatnice za studeni i prosinac na kojima je cijena odvoza komunalnog otpada ili smeća povećana za 11,27 %! Obzirom da ta informacija nije objavljena niti u novinama niti VTV-u ili bilo kojem Internet portalu skrivanje informacije nas je ponukalo da provjerimo o čemu se radi.

Grad Vinkovci svoj komunalni otpad odlaže u Vukovaru temeljem Ugovora o odlaganju komunalnog i neopasnog tehnološkog otpada između trgovačkog društva „Nevkoš“ iz Vinkovaca i „Komunalca“ iz Vukovara  na odlagalištu „Petrovačka dola“ na području k.o. Vukovar obzirom da je nakon sanacije odlagališta „Bazjaš“ u Vinkovcima građanima Vinkovaca preostala jedino ta mogućnost. Dodatni problem je što niti jedna općina ili grad, niti Vukovarsko-srijemska županija nema trajno riješeno zbrinjavanje komunalnog otpada što će u budućnosti zasigurno postati vrlo veliki problem – prvenstveno za građane Vinkovaca, kao najvećeg grada u Županiji.

Zbog nedostatka vizije u razvoju i zbrinjavanju komunalnog otpada gradonačelnik Mladen Karlić je građane bacio na tržište otpada tako što su Vinkovci postali talac te iste politike kao zavisni o cijeni usluge odlagališta koja se nalaze u našem okruženju, a nije dugoročno riješio taj problem na korist građana Grada Vinkovaca.

Dana 10.10.2012. Nevkoš d.o.o. je uputio zahtjev Gradonačelniku za povećanjem cijene za odvoz komunalnog otpada na području Grada Vinkovaca. Sukladno odredbi članka 21. Zakona o komunalnom gospodarstvu Gradonačelnik se trebao pisano očitovati u roku od 15 dana na podneseni zahtjev i dati prethodnu suglasnost, uz napomenu da se prekoračenjem tog roka suglasnost daje automatski! Gradonačelnik Mladen Karlić je svoju prethodnu suglasnost dao 29.10.2012. godine, puna 4 dana kasnije što je bespredmetno jer je poskupljenje prešutno odobreno na štetu građana Vinkovaca bez informiranja javnosti koja je za tu činjenicu trebala znati.

To u konkretnom slučaju za sva kućanstva znači sljedeće:

Skupljanje otpada   Volumen kante (lit)    Stara cijena   Nova cijena 
Kućanstva

120

40,45

45,00

240

60,67

67,50

Samačka domaćinstva

80

28,31

31,50

Duboko svjesni činjenice da će u budućnosti cijena zbrinjavanja otpada imati sve veće učešće u ukupnim troškovima života držimo da je skrivanje informacije i njezino ne objavljivanje najveći problem za sve građane Grada Vinkovaca.


3 comments to Poskupljenje odvoza komunalnog otpada u Vinkovcima

  • valy

    Zato hdz-e ima portal Cibalija koji ih samo hvali ,pa tuje Vinkovačka televizija pa vinkovači list a što Vi radite iz sdp-ea gdje su vaši portali zar mislite tako dobit vlast u gradu trgnite se napokon jer ćete i dalje biti tu di jeste ovo je dobro namjerno!!!! I još nešto galamite gje stignete jer vidite što vam hdze radi???

  • hello It’s a nice post.

  • valy

    A gdje smo mi u tom smeću? Vrlo blizu

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.