Politička deklaracija Foruma seniora GO SDP-a Vinkovci

Forum seniora Gradske organizacije SDP-a Vinkovci je na svojoj 12. sjednici koja se održala krajem prošlog tjedna raspravljao o političkom radu i djelovanju Foruma seniora na razini Grada Vinkovaca. Naglašeno je kako se od 01. listopada 2010. godine provodila anonimna anketa o socijalnom položaju umirovljenika i treće životne dobi u svim općinama, gradovima i županijama te da će rezultati provedbe ankete za Grad Vinkovce uskoro biti obrađeni i objavljeni.

Iz onoga što je do sada razvidno vidljiva je sasvim drukčija slika osoba treće životne dobi, odnosno da je izuzetno puno umirovljenika s malim mirovinama, da ih ima puno bez mirovina, da su rijetki slučajevi da djeca mogu pomoći i da zaista ta populacija živi u velikim problemima. Stav je Foruma seniora da socijalna politika u konceptu socijalno osjetljivog grada treba biti temeljena na gospodarskom razvoju i povećanju zaposlenosti te ugrađena u koncept održivog razvoja u kojem postoji ravnomjeran razvoj gospodarstva, socijalnih i ekoloških potreba Grada Vinkovaca. Iz tih razloga Forum seniora u Vinkovcima je donio i usvojio političku Deklaraciju kao temeljni dokument socijaldemokratskog koncepta razvoja Grada Vinkovaca i hrvatskog društva uopće.

[download id=”1″]


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.