Peticija za sanaciju vinkovačkog podvožnjaka

Povod konferenciji za medije, održanoj u službenim prostorijam GO SDP-a Vinkovci, 9.veljače 2013.g., inicijativa je građana za postavljanje zaštitne ograde i sanacije pješačke i biciklističke staze u podvožnjaku Vinkovci-Vukovar. Peticija, sa gotovo 1200 prikupljenih potpisa predana je gradonačelniku grada Vinkovaca, Mladenu Karliću.

Na konferenciji okupljenim novinarima obratili su se kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima, Damir Rimac i inicijatorica peticije, vijećnica u mjesnom odboru Slavija, Sanja Vidoš.

Kao najveći problem Vinkovaca Rimac vidi u sadašnjoj garnituri vlasti koja je od sebe stvorila svojevrsnu kastu održavajući u gradu status quo. „Cilj ove politike je stvoriti efikasnu gradsku upravu, modernizirati i informatizirati procese unutar grada. Na taj način građani više neće biti taoci loše vlasti, već će je putem Interneta moći nadzirati.“, istaknuo je Rimac na početku svog obraćanja.

Druga važna stvar koju želi realizirati je decentralizacija sustava za izgradnju gradske infrastrukture, i ističe sljedeće: „Određeni iznos sredstava prema jasnim kriterijima prepuštao bi se mjesnim odborima na odlučivanje koje projekte žele realizirati. Također, raspodjela sredstava bit će kombinacija potreba pojedinih mjesnih odbora, ali i priliva sredstava iz istih. Naš strateški cilj je uključiti što je moguće više ljudi u proces odlučivanja, jer samo tako Vinkovci mogu naprijed i postati grad po mjeri svih građana. Jer kako je rekao Winston Churchill: ”Prvo mi oblikujemo naše institucije, a onda one oblikuju nas“.

Inicijatorica za pokretanje peticije, Sanja Vidoš razlog pokretanja inicijative i sanacije podvožnjaka vidi u izrazito lošem stanju zapuštene biciklističke i pješačke staze, koje sada već predstavljaju i opasnost za građane, a ne sigurniji put. Stoga, sve češće viđamo bicikliste koji voze kolnikom, a ne biciklističkom stazom. „Podvožnjak je jedina prometna poveznica s Gradom, ali i sa Osnovnom školom Vladimira Nazora. Ideja da se postavi zaštitna ograda je pokrenuta od strane građana kojima djeca svakodnevno tim putem odlaze u školu, ali i od samih učitelja i profesora škole. Uvažavajući mišljenje građana, roditelja školaraca, a kako sam i sama majka troje djece, predložila sam na sjednici Vijeća da se taj prijedlog usvoji u prioritete Mjesnog odbora za 2012.g. što je prihvaćeno i jednoglasno usvojeno. Obzirom je godina prošla, a po tom se pitanju ništa nije poduzelo, jedini mogući način na koji mi kao građani možemo sudjelovati i istaknuti važnost u rješavanju problema, bio je pokretanje Peticije.“, rekla je inicijatorica peticije.

Većina potpisa, njih gotovo 1200, prikupljena je na Slaviji, dok je ostatak potpora ostalih građana. Iako je svjesna teške financijske situacije u kojoj se nalazi grad, sigurnost građana, a poglavito djece, smatra, i dalje bi trebala biti na prvom mjestu. Stoga, uz zahvalu svim građanima koji su podržali inicijativu, Vidoš je još jednom zamolila gradonačelnika da se ne ogluši na osnovne potrebe i prava građana, te da osim sredstava za sanaciju staza, izdvoji i još malo dodatnih sredstava za postavljanje zaštitne ograde, kako bi prolaz konačno bio siguran put do škole i grada.


4 comments to Peticija za sanaciju vinkovačkog podvožnjaka

 • valy

  FINO , KULTURNO ALI TAKO SE NE DOBIVAJU IZBORI PROTIV HDZ-E ,POGLEDAJTE ŠTO RADI BANDIĆ U ZAGREBU, TAKO SE KOMUNICIRA SA GRAĐANIMA A NE PREKO PORTALA , FEJSA I SLIČNO IZAĐITE NA ULICU GOSPODINE RIMAC I POČNITE NAPOKON KOMUNICIRATI SA GRAĐANIMA NA NAJ POSREDNIJI NAČIN, OSOBNOM KOMUNIKACIJOM,RUKUJTE SE SA NJIMA, PITAJTE KAKO ŽIVE JER ZAPAMTITE TI KOJI NISU NA INTERNETU ODLUČIĆE TKO ĆE VLADAT OVIM GRADOM!!!!!!!!

 • Drago

  Slazem se valy , cini mi se dosta pasivno to sve izgleda bez nekog entuzijazma i (pozitivne) agresivnosti…

 • xyz

  Valy, očito je da nemaju ambiciju preuzeti vlast u gradu jer se boje lokalnih moćnika. Zato i nastupaju tako mlako. Rimac je u Saboru i boli ga briga. Vinkovcima spasa nema.

 • valy

  GOSPODO IZ SDP-EA NAPOKON SE PROBUDITE IZ SNA, NOĆNA MORA ZVANA KARAMARKO BIĆE VAŠA ALI I NAŠA SVAKODNEVNICA

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.