Osuda paljenja zastave RH u Vinkovcima

zastava-470

Gradska organizacija SDP-a Vinkovci najoštrije osuđuje paljenje zastave RH koje se dogodilo u Vinkovcima noći s 10. na 11. kolovoza. Pozivamo i nadamo se kako će mjerodavne institucije što prije otkriti i kazniti počinitelje.

Smatramo kako moramo upozoriti da se u posljednje vrijeme u Republici Hrvatskoj događa sve veći broj provokacija koja imaju obilježja međunacionalnih netrpeljivosti. Suspektno je kako se takve provokacije opet intenziviraju s približavanjem parlamentarnih izbora i u trenucima kada država izlazi iz dugotrajne gospodarske krize s odličnim pokazateljima snažnog gospodarskog zamaha. Jer upravo sada kada su otvoreni brojni investicijski procesi, Hrvatskoj su potrebni mir i stabilnost za nesmetano provođenje istih i otvaranje novih.

Nadamo se da pojedinci, ili pojedine organizacije ne izazivaju takve ekscese kako bi stvorili atmosferu nacionalne ugroze i tada prezentirali sebe kao spasitelje (što je nažalost u Hrvatskoj već previše puta viđeno), jer svima bi prioritet trebao bit mir i prosperitet Republike Hrvatske. Jer samo mir, zajedništvo i tolerancija može dovesti do gospodarski prosperitetne države koja će stvarati nova radna mjesta i osiguravati primjerenu egzistenciju za svoje stanovništvo.


1 comment to Osuda paljenja zastave RH u Vinkovcima

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.