Održana Tematska konvencija Foruma seniora GO SDP-a Vinkovci

Fotografija 2Forum Seniora Gradske Organizacije SDP-a Vinkovci organizirao je dana 8. travnja 2015. godine sa početkom u 16.00 sati u Velikoj gradskoj vijećnici Tematsku konvenciju na temu „MIROVINSKA REFORMA I KVALITETA ŽIVLJENJA UMIROVLJENIKA I STARIJIH OSOBA“

Konvenciju je otvorio Drago Majstorović predsjednik Foruma seniora SDP-a Vinkovci te posebno pozdravio uvažene goste: pomoćnice Ministra rada i mirovinskog sustava Mirjanu Rađenović i Tatjanu Dalić, zamjenika predsjednika FS SDP-a Božidara Vidovića, predsjednika glavnog odbora FS SDP-a Marijana Pilaša, brojne goste GO HSU-a na čelu presjednikom Borom Manojlovićem, potpredsjednike GO SDP-a Vinkovci Matu Vukušića i Dubravka Koreniku, tajnika ŽO SDP-a Darka Buljana, predsjednice FŽ i FM SDP-a Vinkovci Natašu Čopčić i Dubravku Keser, predsjednicu FM SDP-a VSŽ-e Biljanu Gaća, predsjednika FS SDP-a Vukovar Ivana Galića te brojne stranačkih dužnosnike u organima SDP-a i predstavničkim tijelima Vukovarsko-srijemske županije.

Potom su uvažene gošće argumentirano obrazložile zašto je bila nužna „Mirovinska reforma“, koje je rezultate i pozitivne pomake do sada polučila i koji se rezultati mogu očekivati u doglednoj budućnosti, kakvo je trenutno stanje na tržištu rada i koliko je na tom tržištu osoba starijih od 55 godina koji su ostali ili ostaju bez zaposlenja i kakvi su izgledi da ponovo nađu svoje mjesto u svijetu rada te kako se odvija program zapošljavanja mladih,

U izlaganju je naglašeno kako se u dogledno vrijeme očekuje da će broj umirovljenika ostati približno isti, ali broj zaposlenih je počeo rasti i očekuje se još osjetnije povećanje što  pouzdano znači početak gospodarskog oporavaka i definitivni izlazak iz krize i recesije što je jedan od glavnih preduvjeta za poboljšanje kvalitete življenja svih građana ove zemlje pa tako i umirovljenika i starijih osoba za koje smo se dužni dodatno skrbiti i prema „Europskoj Socijalnoj Povelji“ odnosno njenom Dodatku.

Isto tako učesnici u raspravi su upoznali gošće s trenutnom situacijom umirovljeničke populacije u Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji, njenim položajem i potrebama, a  navedena tematika je iznimno bitna za Vukovarsko-srijemsku županiju zbog nepovoljne strukture stanovništva i činjenice da je veći broj starijih osoba u odnosu na mlade, a prosječna mirovina je cca 15% niža od prosjeka u RH. Nakon toga učesnici Konvencije prošetali su kroz pješačku zonu Grada do stranačkih prostorija GO SDP-a Vinkovci i nastavili druženje i razgovor o svim aktualnim društvenim zbivanjima.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.