Održana 6. Izvještajno-tematska skupština SDFŽ GO Vinkovci

IMGP5757Socijaldemokratski forum žena (SDFŽ) Gradske organizacije Vinkovci održao je 06. ožujka 2016. godine u stranačkim prostorijama GO SDP-a Vinkovci u 18 sati, 6. Izvještajno-tematsku skupštinu. Budući da za dva dana obilježavamo 107. obljetnicu Međunarodnog dana žena, smatramo da je ova skupština bila uvertira u obilježavanje istog. Radni naziv skupštine bio je „Odnos broja zastupnika i zastupnica u Hrvatskom saboru“.

Potpredsjednica SDFŽ GO Vinkovci, Marija Bekavac, na 6. Izvještajnoj-tematskoj skupštini prezentirala je temu „Odnos broja zastupnika i zastupnica u Hrvatskom saboru“ u svrhu poticanja i osnaživanja svijesti o ravnopravnost spolova. Nakon prezentacije zaključeno je da su žene u cijeloj RH, pa tako i u Hrvatskom saboru, ali i u svim predstavničkim tijelima Vukovarsko-srijemske županije i dalje na inferiornoj poziciji vezano uz broj mandata koji im pripada i koji trebaju konzumirati u političkoj participaciji. Na posljednjim parlamentarnim izborima poražavajući je podatak, da su samo 23 žene izabrane u Hrvatski sabor. Skupština SDFŽ GO Vinkovci sa žaljenjem je konstatirala da ako zakonske odredbe nisu primjenjivane na sastavljanje izbornih lista za Hrvatski sabor, teško da će se takve odredbe učiniti obvezujućim na lokalnoj razini.

Skupštini su prisustvovali i brojne gošće i gosti koji su svojim dolaskom dali podršku radu SDFŽ GO Vinkovci: saborska zastupnica i Predsjednica SDFŽ RH Gordana Sobol, Predsjednik SDP GO Đakovo i saborski zastupnik Damir Tomić, Predsjednica SDFŽ GO Osijek Sonja Kovač, članica Glavnog odbora SDFŽ RH Jelena Zlojić Retkovac, članica Predsjedništva SDP ŽO VSŽ Milena Kašovski, Predsjednica SDFŽ GO Vukovar Sofija Despotović, Potpredsjednica SDFM RH Gordana Kobac, Predsjednik SDP GO Vinkovci Damir Rimac, Predsjednica Foruma mladih SDP GO VK Dubravka Keser te Potpredsjednik SDFS RH, Predsjednik Foruma seniora SDP ŽO VSŽ i GO VK Drago Majstorović.

Predsjednica SDFŽ GO Vinkovci Nataša Čopčić istaknula je da žene ne treba favorizirati samo zato što su žene ili da bi se popunile ženske kvote. SDFŽ GO Vinkovci se zalaže za jednake mogućnosti, da žene ravnopravno s muškarcima sudjeluju u svim procesima političkog odlučivanja.

 IMGP5771  IMGP5784


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.