Obilježen dan MO Zagrebački blok

06. prosinca 2011.g. u  IX. mjesnom odboru grada Vinkovaca – “Zagrebački blok” obilježen je Dan mjesnog odbora.

S tim u vezi održana je i svečana sjednica Vijeća MO, gdje su kao gosti bili prisutni i predstavnici grada –  zamjenik gradonačelnika Tomislav Šarić i pročelnici upravnih odjela u Gradu Zlata Vuić-Resli (mjesna samouprava) i Ante Slišković (komunalno gospodarstvo). Predsjednik Vijeća Tomislav Barić (SDP)  iznio  je stav kako Vijeće smatra sponom građana sa mjerodavnim institucijama Grada. Nadalje, da Vijeće treba prepoznati potrebe građana u okvirima svoje nadležnosti,  te ih prezentirati i zastupati, kao i kontrolirati njihovu realizaciju od strane mjerodavnih gradskih institucija. Pozvao je članove Vijeća koji se još nisu uključili u rad Vijeća da to učine odazivom na sjednice, jer smatra da su svi članovi  to obavezni građanima, koji su ih birali na izborima.

Također g. Barić predstavio je prioritete u svom mandatu. To su prije svega asfaltiranje ulica: dio A.G. Matoša, Šulcerova, Željeznički vijenac, zatim asfaltiranje pješačke staze u ulici kralja Zvonimira, kao i rješenje problema sa kanalizacijom u stambenom bloku A.G. Matoša i u Zagrebačkoj ulici. Pored toga cilj je korištenje prostora MO za sve dobne skupine u svrhu kulturnih i sportskih aktivnosti, ali i osigurati javnost rada Vijeća.

”Naš cilj je biti u službi građana i podići standard života naših sugrađana u Zagrebačkom bloku” – zaključio je g. Barić.

U sklopu obilježavanja Dana MO članovi Vijeća položili su vijence i zapalili svijeća u sjećanje na 8 poginulih branitelja u Domovinskom ratu sa područja MO, a nakon toga u župnoj crkvi “Sv. Nikole” je održana i misa.

Posebno je bilo zanimljivo kod prigodne podjele darova djeci sa područja MO povodom blagdana sv. Nikole, a održana je i prigodna priredba  u izvedbi KUD-a “Lisinski”.


1 comment to Obilježen dan MO Zagrebački blok

  • el commandante

    Nevjerovatno je to kako je MO na čijem je čelu tek odnedavno Predsjednik iz oporbene stranke u gradu Vinkovcima (SDP) uspio organizirati proslavu Dana MO, za razliku od MO KOLODVOR u kojem “vlada” HDZ več 20 godina i nije u stanju ništa napraviti, a pri tome ima podršku gradskih vlasti.

    Bravo gospodine Bariću!

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.