Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

IMGP4892Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Predsjedništvo i Gradski odbor Gradske organizacije SDP-a Vinkovci, na čelu s potpredsjednikom Gradske organizacije SDP-a Vinkovci Dubravkom Korenikom, dipl. oec., je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod križa za sve poginule branitelje na središnjem Gradskom groblju u Kačičevoj ulici odalo počast svim zaslužnim za stvaranje slobodne i neovisne Republike Hrvatske.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj datum 1995. godine Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja. U samo 84 sata vojnoredarstvene operacije Oluja, u kojoj je bilo angažirano gotovo 200.000 hrvatskih vojnika i kojom je oslobođeno više od 10.000 četvornih kilometara dotad okupiranog područja, Hrvatska vojska ostvarila je sve zacrtane ciljeve. Poginulo je 174 i ranjeno 1.430 pripadnika hrvatskih snaga. Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata.

Gradska organizacija SDP-a Vinkovci svim građankama i građanima Grada Vinkovaca upućuje iskrene čestitke povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i svim braniteljima za njihov dan uz napomenu kako bez njihovog junaštva, hrabrosti i žrtava ne bi bilo slobodne Hrvatske. Posebnu zahvalu i pijetet odajemo braniteljima naših Vinkovaca koji su nesebično riskirali sve, pa i svoje živote, da bismo mi danas mogli slaviti ovu veliku pobjedu.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.