Obilježavanje dana Mjesnog odbora „Centar“

20140224_141537Dana 24. veljače održana je svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora „Centar“ povodom dana Mjesnog odbora koji se obilježava na dan rođenja  Mate Medvedovića, – šumara, muzikologa, numizmatičara, heraldičara – idejnog autora grba grada Vinkovaca.

Predsjednica vijeća MO „Centar“, Jadranka Kovačević-Horvat, dipl. novinar (SDP)  pozdravila je okupljene vijećnike i uzvanike te im zahvalila  na dolasku, ali je izrazila i žaljenje što pročelnici Upravnih odjela grada Vinkovaca nisu prisutni. Svečanoj sjednici od strane gradske uprave nazočili su jedino gradonačelnik Mladen Karlić, dr.med. (HDZ) i Zvonimir Džepina, dipl.iur. kao šef Odsjeka za mjesnu samoupravu grada Vinkovaca. Pozivu na svečanu sjednicu Vijeća odazvao se i saborski zastupnik i dugogodišnji gradski vijećnik mr.sc. Damir Rimac, dipl.ing. (SDP), gradski vijećnici – Mate Vukušić (SDP), Dubravko Korenika (SDP), Martina Levaković Banović (SDP), Mario Paljušaj (SDP), Josip Vidosavljević (SDP), Milica Benić (SDP) i Marinko Lukenda (HSU) te vijećnici u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije – Davor Benić (SDP) i Tomislav Dujmić (SDP). Sjednici su bili nazočni i brojni građani koji žive na području ove mjesne samouprave.

Gradonačelnik Mladen Karlić pozdravio je sve prisutne, zahvalio se na pozivu, te je istaknuo važnost ovakvih okupljanja. Naglasio je, pri tome, da je Mjesni odbor „Centar“ jedan od aktivnijih u gradu Vinkovcima, te  je poželio uspjeh u budućem radu.

20140224_141511(1)

Saborski zastupnik Damir Rimac, nakon što je pozdravio sve prisutne i zahvalio na pozivu, naglasio je da je odrastao i najveći dio života proživio upravo na području MO „Centar na čega je osobito ponosan. Također,  istaknuo je potrebu decentralizacije  –  što znači da mjesni odbori trebaju stvarno postati pravne osobe sa svojim OIB-om i žiro-računom preko kojeg bi raspolagali financijskim sredstvima, jer je to jedini način da ostvare svoju namjenu zbog koje su i osnovani, tj. da rješavaju probleme građana na mjestima gdje ti problemi nastaju,a  to su prije svega područja i ulice gdje građani žive.

Poslije svečane sjednice Vijeća i pozdravnih riječi uvaženih gostiju, svi prisutni pozvani su na domjenak i neformalno druženje.


1 comment to Obilježavanje dana Mjesnog odbora „Centar“

 • cibalijus

  Što bi rekla naša “Vinkovačka televizija” u njihovom sloganu na kraju emisije sa SDpeom sadašnjost je takva kakva je, a sa naših HDZeom u bolju BUDUĆNOST, Karamarko i Karlić zagrljeni a naši građani ushićeni,samo da presuda Sanaderu bude pozitivna,jer suđenje su svejedno namjestili udbaši,a naš SDpe grada Vinkovaca samo šuti pa šuti ko mali pužić u svojoj kućici..????!!!!!Čija je VTV dragi SDPeovi HDzeova ili naša svih Vinkovčana, Za kraj jedan stih koji Vama u SDpeu sigurno nije poznat jer neznate čiji je.

  MILOVO SAM
  Milovo sam garave i plave,
  Dosta cura za života svoga,
  Al što tebe – to nijednu tako,
  Curo draga iz sokaka moga.

  Tarabe sam rad˘ tebe preskako,
  Po baštinskih skrivao se kuti,
  I kad jasmin i kad dunje mire
  I kad lišće i vene i žuti…

  Tebi curo šuljo sam se kradom
  Kroz straže oca ti i maje,
  Kruhom pito lajava Garova,
  Dok ti vrele kradoh poljubljaje…

  Čak i danas ja ti drhćem, čeznem
  Vazda željan zagrljaja tvoga
  Pregorjet te ne znam i ne mogu,
  Curo draga iz sokaka moga.

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.