Napuštanje sjednice Gradskog vijeća

damirrimacU utorak 23. ožujka 2015. godine vijećnici SDP-a napustili su sjednicu Gradskog vijeća nakon druge točke Dnevnog reda za vrijeme trajanja 3. točke dnevnog reda i rasprave o cijeni vrtića.

Razlog napuštanja sjednice je neprihvaćanje prijedloga kluba vijećnika SDP-a da boravak djece u vrtićima  stoji 200 kuna manje. D. Rimac u svojoj raspravi je naglasio kako još uvijek ima vremena da Gradonačelnik i pročelnik revidiraju svoj prijedlog da se roditelji dodatno opterete te je pozvao opoziciju da napusti sjednicu nakon čega su prestali uvjeti za nastavka sjednice jer se izgubio potreban kvorum.

Nakon godinu dana od uredno predanog zahtjeva za tematsku sjednicu o predškolskom odgoju i stanju u vrtićima u vlasništvu Grada nije prihvaćen niti jedan prijedlog kluba vijećnika SDP-a.  Osim toga, sustavno neodržavanje i zanemarivanje dječjih vrtića od strane Grada vodi tendenciji privatizacije dječjih vrtića. Napuštanjem sjednice Gradskog vijeća želimo izraziti nezadovoljstvo i ne odobravamo način na koji se Grad odnosi prema ustanovi koja odgaja naše najmlađe sugrađane/sugrađanke, a time pokazuje nemar i nebrigu za njihovu budućnost. Amandmanima, koji su predloženi od strane kluba vijećnika SDP-a na prijedlog proračuna grada Vinkovaca za 2015. godinu, predložena je redistribucija postojećih financijskih sredstava s donacija i sponzorstva na ulaganja na građevinskim objektima kako bi se povećala financijska sredstva za održavanje i obnovu vrtića Centra za predškolski odgoj Vinkovci. Svi amandmani su odbijeni bez obrazloženja.

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=809349

http://www.glas-slavonije.hr/264647/4/Nakon-rasprave-o-cijenama-prekinuta-sjednica-o-predskolskom-odgoju-u-Vinkovcima

http://www.vecernji.hr/hrvatska/rasprava-o-djecjim-vrticima-posvadala-vijecnike-vinkovaca-996834


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.