Međunarodni dan nenasilja

Povodom Međunarodnog dana nenasilja GO SDP-a Vinkovci ističe:

NENASILJE JE OSOBNA ODGOVORNOST SVAKOG POJEDINCA

Na rođendan najpoznatijeg „nenasilnika“ na svijetu, Mahatma Gandhija, 2. listopada odlukom Ujedinjenih naroda obilježava se već petu godinu zaredom Međunarodni dan nenasilja. Nažalost, suprotan pojam nasilja prepoznat je u današnje vrijeme i među laicima i među stručnjacima. Povodom ovog značajnog datuma potrebno je krenuti u aktivnu borbu protiv nasilja, i to onakvu koja neće ugroziti niti jednog pojedinca. Ono što je u takvoj borbi u mnogočemu lakše, rad je skupina, organizacija, odbora, a dakako i političkih stranaka, osobito u vremenima kada je nasilje rašireno ponajviše među mladima.  Takvim stavom vode se i svi članovi Gradskog odbora SDP-a Vinkovci.

Svjedoci smo vremena kada se borba za vlastito mišljenje i stav pretvara u svoj naružniji oblik, nasilje. Svojim stavom i čvrstim zagovaranjem nenasilja vodit ćemo tihu i aktivnu borbu protiv svih oblika nasilničkog ponašanja. Nenasilje treba smatrati kao osobnu odgovornost svakog od nas. Davat ćemo potporu u protestima protiv nasilja svim vrstama nenasilnih aktivnosti. Cilj nam je sve, a naročito mlade, uvjeriti u ono što je ispravno, a to je da svojim nenasilnim ponašanjem grade vlastitu budućnost, sami odaberu svoje ponašanje i ispravno odgovore na sukobe, promisle o posljedicama i pokažu otpor.“,  ističe GO SDP-a Vinkovci.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.