Ljetna škola SDP-a, Veli Lošinj 2014.

20140908_PRESS-P_Ljetna škola SDP-a slika1Ljetna škola SDP-a je tradicionalni edukacijski projekt, koji je kao edukacija prvenstveno zamišljen i namijenjen članicama i članovima stranke u dobi od 18 do 30 godina. Ove godine je održana osma po redu Ljetna škola SDP-a u periodu od 29. kolovoza do 3. rujna u odmaralištu Zlatokrila u Velom Lošinju na kojoj je sudjelovalo stotinjak sudionika. Projekt je zamišljen kao godišnje okupljanje mladih esdepeovki i esdepeovaca koji tom prilikom imaju mogućnost usvajati i usavršavati temeljne političke i politološke pojmove, znanja i vještine te kao prigoda za druženje najmlađih članica i članova. Program je koncipiran u vidu predavanja, seminara i interaktivnih radionica. Do sada je u ovome projektu SDP-a u proteklih osam godina sudjelovalo i stručno se usavršavalo oko 800 mladih.

Polaznicima, ovogodišnje edukacije, se obratio predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Zoran Milanović. Održao je predavanje na temu „Godinu dana pred parlamentarne izbore“ te proveo više od dva sata odgovarajući na postavljena pitanja polaznika.

Program ovogodišnje škole sastojao se od dvije cjeline: plenarna predavanja i radionice.  Plenarna predavanja su održali saborski zastupnik Daniel Mondekar: „Hrvatska i EU, očekivano, realizirano i kako dalje?“, Dejan Jović: „Hrvatska i Jugoistočna Europa, budućnost regije“ i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina: „Politika decentralizacije“.

Na radionicama su predavači bili zastupnici u Saboru, članovi i članice SDP-a i FM te međunarodni predavači, a obrađene su sljedeće teme: Socijaldemokratske vrednote, Ljudska prava i diskriminacija, Učinkovito vođenje sastanaka, Uloga predstavničkih tijela i vlasti na lokalnoj razini, Politika online, Osnove javnog nastupa, Usporedba ekonomskih politika, Aktivističko komuniciranje i timski rad.

Jedan od predavača na ovogodišnjoj Ljetnoj školi SDP-a je bio i predsjednik GO SDP-a Vinkovci i saborski zastupnik Damir Rimac, koji je s polaznicima održao radionicu na temu „Učinkovito20140908_PRESS-P_Ljetna škola SDP-a slika3 vođenje sastanaka“ ili „Meeting management“. Tema je jako dobro prihvaćena i pokazala se kao iznimno korisna mlađim članovima koji se namjeravaju aktivnije uključiti u funkcioniranje stranke.

Iz Vukovarsko-srijemske županije na ovogodišnjoj edukaciji u Velom Lošinju  sudjelovalo je 8 članova i članica i to iz Vinkovaca – Gordana Kobac, Dubravka Keser, Mihovil Vulin i Mihajlo Ramač, iz Vukovara – Biljana Gaća i Dejan Gemeri, iz Otoka – Mario Šabić i Ivan Šabić i iz Županje – Dino Imširović.

Trošak boravka i edukacije na ovogodišnjoj „Ljetnoj školi SDP-a“ u potpunosti je pokrila Socijaldemokratska partija Hrvatske.


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.