Kandidati za čelnike Vinkovaca predstavili novi smjer u kulturi

Kandidat za gradonačelnika Vinkovaca Damir Rimac iz SDP-a, nestranački kandidat za dogradonačelnika Josip Vidosavljević i Marinko Lukenda iz Hrvatske stranke umirovljenika predstavili su u ponedjeljak novi smjer u kulturi Vinkovaca predlažući projekte koji su, prema njihovu mišljenju, važni za kulturni i svaki drugi identitet Vinkovaca.

Josip Vidosavljević govorio je o “gradu željezničara” kako su Vinkovce nazivali do prije 20 i 30 godina kada je ovdje bilo najveće željezničko čvorište na Balkanu i gdje je radilo više od 10 tisuća Vinkovčana te predložio iskoristiti tu tradiciju u promidžbi grada.

– Dok suvremene željeznice u Europi održavaju i oživljavaju tzv. retrovlakove podsjećajući na povijesne okvire i kulturalno određenje samo grada i okoline, mi smo sve poslali u staro željezo iako bi “retrovlak” pogonjen parnjačom mogao prevoziti izletnike prema Kopačkom ritu, spačvanskim šumama i drugim rezervatima prirodne baštine. Također bismo mogli iskoristiti kalendar Orioni i založiti se za njegovo uvrštavanje u UNESCO-ovu zbirku svjetske nematerijalne baštine i učenici bi u Vinkovcima u pješačkoj zoni gdje su postavljeni simboli Oriona mogli održavati dio “škole u prirodi”, a ne kao sada da trg i kalendar Orion budu najveći ugostiteljskiobjekt. I Trg Cibalae kao simbol centra grada valja izgraditi polivalentne sadržaje i spojiti ga s budućim Hrvatskim domom koji se gradi u blizini – rekao je Vidosavljević dodajući da bi simbol Vinkovaca mogla opet biti jabuka pa bi svečanosti berbe jabuka na plantaži Borinci mogao biti označen završetak svih godišnjih aktivnosti vinkovačkog gospodarstva.

Kandidat za gradonačelnika Damir Rimac govorio je o Vinkovačkim jesenima koje bi, prema njemu, bile vrhunac gospodarskih, etno i kulturnih manifestacija koje bi trajale najmanje 60 dana, a Marinko Lukenda spomenuo je da valja učiniti nešto i za populaciju “treće životne dobi” i poticati održavanje kulturne vitalnosti ove populacije.

Izvor: vecernji.hr


4 comments to Kandidati za čelnike Vinkovaca predstavili novi smjer u kulturi

 • valy

  Cilj sdp-ea na sljedećim lokalnim izborima pobijediti u pet velikih gradova na lokalnim izborima, a što smo mi u Vinkovcima selendra ,da li je sdpe digao ruke od pobjede u ovom gradu? ili hdze može već slaviti pobjedu ,bojim se da nismo daleko od istine! što bi u nogometnom žargonu rekli , bitno je da neprimimo pet komada!!!

 • valy

  Gospodine Rimac molio da mi odgovorite što je sa procesom u vodoprivredi? i u kojoj je fazi istraga ako mi običan puk to smijemo znati? što bi naš narod reko:”ako si midao juhu daj mi i žlicu” hvala na odgovoru!

 • admin

  Poštovani valy,

  prije svega, jako nam je drago što nas pratite na našem webu i sudjelujete sa svojim pitanjima i komentarima. Uvjeravamo Vas kako nismo “dignuli ruke od pobjede u Vinkovcima” već se vrlo ozbiljno pripremamo. Već slijedeći mjesec izaći ćemo sa našim programima i projektima za Vinkovce, o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti.
  Pitanje Vodoprivrede je vrlo ozbiljno i moja obveza bila je upozoriti javnost na taj problem. Obzirom kako se trudimo da Hrvatska bude pravna država, što do sada nažalost nije bio slučaj, vjerujemo kako nadležne institucije djeluju u skladu sa svojim obvezama kako bi se problem riješio, a krivci kaznili.

 • valy

  Što se tiče kultute komunikacije to vam je za čistu peticu,ali ostalo vam je za mršavu trojku, mi birači ćemo izaći i dati vam podršku ali vi iz sdp-e morate se napokon isprofilirati kao proizvod koji će građani Vinkovaca prepoznati, a ne da se zadovoljavate sa sedam, osam mandata u gradskom vijeću.Problema u ovom gradu je i previše ,nemamo jednu pravu knjižnicu , o kinu da i nepričamo i ostali sadržaji su loši,pa malo pritisnite gas , vi jeste dobar proizvod ali u lošoj ambalaži.

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.