Kako se u Vinkovcima prikupljaju potpisi za referendum

Hrvatska demokratska zajednica grada Vinkovaca putem Turističke zajednice grada Vinkovaca poziva na prikupljanje potpisa za referendume o opozivu Istanbulske konvencije i izmjeni izbornog sustava. Time su vjerojatno odlučili i obogatiti turističku ponudu u gradu smatrajući kako će se ukidanje dostignutih zakonskih standarda zaštite žrtava nasilja pozitivno odraziti na turističku bilancu najstarijeg grada u Europi.
Potrebno je podsjetiti na sljedeće:
Turističke zajednice osnivaju gradovi. (Članak 4. Zakona o turističkim zajednicama, Narodne novine broj 152/08).
Članak 10. stavak 1. Zakona o turističkim zajednicama propisuje „Djelovanje turističkih zajednica temelji se na načelu opće korisnosti …“.
Ako su ovakve nazadne akcije postale opća korist, vjerojatno smo već propali, samo toga nismo još svjesni.