Izvještajno-tematska konvencija GO SDP-a Vinkovci

U subotu 05. studenog Gradska organizacija SDP-a Vinkovci održala je Izvještajno-tematsku konvenciju pod nazivom ”Vinkovci i Slavonija, razvoj i EU perspektiva.”

Cilj navedene Konvencije bio je predstaviti novi  smjer i viziju razvoja Vinkovaca i naše regije nakon 04. prosinca.

Predsjednik GO SDP-a Vinkovaca g. Damir Rimac između ostalog istaknuo je kako je SDP danas u Vinkovcima vodeća politička opcija, koju čine ljudi kojima je stalo do pravde, poštenja i solidarnosti.

“Za nas je politika stvaranje okvira za bolji život, odnosno stvaranje budućnosti gdje će svi moći iskoristiti svoje potencijeli dobiti priliku za život kakav zaslužuju. Nama je zaista stalo, do ovog grada, ovog društva i države. Zbog toga pozivam sve građane da na izborima 04.12. daju glas Kukuriku koaliciji, da konačno počnemo mijenjati stvari u pravom smjeru.”

Potpredsjednik stranke Mario Paljušaj, posebno se osvrnuo na korištenje EU fondova.               

Postoje sela, gradovi i ovdje kod nas u Slavoniji koja u npr. korištenju EU fondova  bilježe izvrsne, daleko nadprosječne rezultate, koji nažalost nisu rezultat sustava i vizije JLS nego produkt rada inspiriranih pojedinaca već tzv. agenata promjene. I u trenutku kada agent promjene ode prema boljoj prilici za sebe svi dobri rezultati prestaju. Treba proizvesti sustav koji prepoznaje agente promjene u društvu, motivira ih za rad unutar sustava i na transfer znanja i ideja prema suradnicima. To je ono sa čime se mi želimo baviti!”

Mate Vukušić, također potpredsjednik, iznio je plan obrazovanja. Prema njegovim riječima interes SDP-a je ulaganje u obrazovanje u svim smjerovima.

“Želimo da i srednje škole dođu pod ingerenciju Grada Vinkovaca (sad su pod ingerencijom županije) jer će se na taj način moći utjecati na prilagodbu obrazovanja učenika za potrebe svoje lokalne zajednice, a i pripremanje istih na obrazovni sustav EU. Također, posebnu pažnju posvetit ćemo predškolskom obrazovanju, odnosno izgradnji novih vrtića i snažnijem sufinanciranju djece u vrtićima, jer sadašnji sustav je iznimno nepravedan.”

Ivan Majhen, predsjednik Savjeta za gospodarstvo, iznio je ključne projekte kojima SDP namjerava probuditi potencijale Vinkovaca.

“Mi želimo sagraditi Sajam u Vinkovcima, želimo Veleučilište i želimo razvojnu agenciju koja će financirati mlade poduzetnike. To su tri ključna i samoodrživa projekta koji mogu Vinkovce dignuti iz gliba. Riječ je o promišljenim investicijama, vrijednim preko 200 milijuna kuna. Želimo Vinkovce koji će biti prometno i trgovačko središte, odnosno grad u kojem postoji realno gospodarstvo.”

Posebno je važno istaknuti kako su ovu Konvenciju posjetili Igor Dragovan, glavni tajnik SDP-a i koordinator za V. izbornu jedinicu, Biljana Borzan, članica Predsjedništva SDP-a, Davor Bernardić, predsjednik GO SDP-a Zagreb, Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara i predsjednik ŽO SDP-a Vukovarsko-srijemske županije, kao i brojni drugi gosti iz SDP-a, ali i ostalih organizacija.

Slike sa konvencije možete pogledati u našoj  >> GALERIJI <<


Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.