Inicirano sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća od strane SDP-ovog vijećnika

Kao jedan od vijećnika Gradskog vijeća Vinkovaca i predsjednik kluba vijećnika SDP-a, g. Mate Vukušić pismom se obratio svim vijećnicima radi sazivanja tematske sjednice Vijeća.

Povod ovoj inicijativi je presuda arbitražnog suda u Parizu zbog otkaza ugovora o gradnji regionalnog odlagališta otpada u Antunovcu austrijskoj tvrtki Strabag i Saubermacher. Prema ovoj presudi, osnivači Javne ustanove Zbrinjavanje otpada istočne Slavonije (ZOIS) dužni su austrijskim tvrtkama isplatiti gotovo 60 milijuna kuna odštete, zajedno sa troškovima  troškovima postupka i kamatama.

Grad Vinkovci jedan je od suosnivača ZOIS-a i prema ovoj presudi morao bi platiti nekoliko milijuna kuna, a poznato je da se grad ionako nalazi u vrlo nezavidnoj financijskoj situaciji i ima velikih teškoća u izmirenju redovitih obveza i ova presuda imala bi katastrofalne posljedice na funkcioniranje grada, odnosno na standard svih građana. Iz tog razloga, želim sazvati tematsku sjednicu vijeća kako bi se pronašla najbolja rješenja i informirala javnost o navedenom problemu. Smatram kako je to naša dužnost prema građanima Vinkovaca, jer se problemi ne smiju gurati pod tepih, već se o njima treba otvoreno raspravljati.” – istaknuo je Mate Vukušić.

Donosimo sadržaj pisma u cijelosti:

[download id=”18″]


1 comment to Inicirano sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća od strane SDP-ovog vijećnika

Leave a Reply

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.